«Ανεβάζει» τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση για τις «επενδύσεις» χρυσού, άσκησε σε ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του στις εξορύξεις από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής και της Θράκης, παρουσιάζοντας παράλληλα

το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής και της χώρας.

«Για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων -για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς- αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, θέλουν να απομυζήσουν το πλούτο της χώρας, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε επίσης πως: «Η ιστορία του χρυσού και στη Χαλκιδική και στη Θράκη, αποτελεί διαχρονική υπόθεση διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και τώρα της συνεργασίας της ντόπιας διαπλοκής με την ξένη διαπλοκή» και κατηγόρησε τους επενδυτές πως «με αντίτιμο κάποιες ελάχιστες και χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, έρχονται να καταστρέψουν τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές δυνατότητες μια ολόκληρης περιοχής».

Τέλος ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους τοπικούς φορείς να μην εφησυχάζουν για την επένδυση, ενώ απευθυνόμενος στους κυβερνώντες, είπε: «Τους διαμηνύουμε, μην τολμήσετε να το ξανασκεφτείτε».

Keywords
Τυχαία Θέματα