Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Αλ. Τσίπρας

Σφοδρή «επίθεση» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το προαύλιο της ΕΡΤ όπου βρέθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους, για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε πραξικόπημα και παράνομη παράνομη

πράξη το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή.

«Κάποτε υπήρχαν τα βασιλικά διατάγματα, σήμερα υπάρχουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτή η ΠΝΠ που φιμώνει την ΕΡΤ είναι η 19η στη σειρά στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά. Είναι ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως ενάντια στον ελληνικό λαό που στο σύνολο του πληρώνει την ΕΡΤ μέσω του ειδικού τέλους και δικαιούται πλουραλιστική ενημέρωση. Λένε ψέματα ότι κόπτονται για την σπατάλη. Αποφασίζουν και διατάζουν, σαν η ΕΡΤ να είναι τσιφλίκι τους, να κλείσουν τη φωνή της χώρας παρακάμπτοντας τη βουλή. Η ΕΡΤ δεν παίρνει, αλλά δίνει στον προϋπολογισμό μέσω του τέλος.

Το κάνουν επειδή αυτό απαιτεί η Τρόικα. Ανθρωποθυσίες χιλιάδων εργαζομένων. Θέλουν να την κάνουν την ΕΡΤ μια νέα ΥΕΝΕΔ, όπως στην δικτατορία, να μην υπάρχουν άλλες φωνές. Καλώ τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους να διαχωρίσουν τη θέση τους από την αντιδημοκρατική απόφαση, αλλιώς θα έχουν ακέραια ευθύνη. Καλώ και τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την ΠΝΠ και να φέρει το θέμα στη Βουλή. Μην τολμήσουν να κόψουν το σήμα της ΕΡΤ χωρίς απόφαση της βουλής και του ΕΣΡ πρόκειται για παράνομη πράξη. Δεν έχουν το δικαίωμα να κόψουν το σήμα,. Αν το κάνουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Η εκπομπή της ΕΡΤ είναι ζήτημα δημοκρατίας. Λουκέτο δεν πρέπει να μπει στην ΕΡΤ, λουκέτο πρέπει να μπει στην Τρόικα και την κυβέρνηση του μνημονίου και όχι στην ΕΡΤ», η δήλωση του κ. Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα