«Ανεπίσημα θετικό» το ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας

Δυναμική ήταν η σημερινή κινητοποίηση κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, με τους συμμετέχοντες να βρίσκονται έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου εξετάζεται η προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του νόμου της διαθεσιμότητας, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκπαίδευση.

Αυτή την ώρα κλειστή είναι η Πανεπιστημίου από το ύψος της Σίνα έως Χαριλάου Τρικούπη, η Ιπποκράτους από Πανεπιστημίου έως Ακαδημίας και η οδός Πεσμαζόγλου.

Με χημικά η διαμαρτυρία έξω από το ΣτΕ

Νωρίτερα ένταση επικράτησε έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου βρίσκονται

από το πρωί δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με την αστυνομία το κλείσιμο του δρόμου προκειμένου να εντείνουν τη διαμαρτυρία τους, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσει.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή εκπαιδευτικών και δημοτικών αστυνομικών κατά της διαθεσιμότητας.

ΟΛΜΕ: Εν μέρει θετικό το ΣτΕ

«Θετικοί φάνηκαν οι εισηγητές του ΣτΕ σχετικά με την προσφυγή μας κατά της διαθεσιμότητας, όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο προς το παρόν», δήλωσε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.

«Τα επιχειρήματα των δικηγόρων του υπουργού Παιδείας ήταν γελοία. Ανέφεραν πως οι 537 διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί για τους οποίους δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις, έχουν απορροφηθεί στα ΙΕΚ. Αυτό είναι ψέμα και το ξέρουν όλοι», σημείωσε.

Μπορεί το κλίμα να είναι θετικό υπέρ των εκπαιδευτικών, ωστόσο η επίσημη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εκδοθεί σε 45 μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα