Αναβολή για να βρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις

Συνεχίζεται το σήριαλ των διαβουλεύσεων μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας χωρίς κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα καθώς υπάρχουν πολλά «αγκάθια» που δεν επιτρέπουν να υπάρξει συμφωνία. Η συνάντηση που κλείστηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των τροϊκανών για τις 12 Μαρτίου αναβλήθηκε «λόγω καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του έργου των τεχνικών της κλιμακίων», όπως ανακοίνωσε η ελληνική πλευρά.

«Κρίναμε σκόπιμο, από τη στιγμή που τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτηση σε τεχνικές λεπτομέρειες,

να δώσουμε μία μέρα ακόμα στις συζητήσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνννης Στουρνάρας. «Δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής», επισήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκφράζοντας την αισιοδοξία για την πορεία των συνομιλιών.

Νέα συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 19.00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να έλθουν σε συμφωνία στα θέματα των ασφαλιστικών εισφορών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και για τις δόσεις στην εφορία, στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, στο τέλος ακινήτων (ανοικτό παραμένει το θέμα να μην αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ) και στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Εν τω μεταξύ, ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε η αναβολή του ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Στην σύσκεψη έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, απασχόλησε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για επικοινωνιακό παιχνίδι «δεν είναι η πρώτη φορά που στις πλάτες του ελληνικού λαού στήνεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι περί δήθεν διαπραγμάτευσης για να καταλήξει σε νέα επώδυνα μέτρα .

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την φράση του ο πρωθυπουργός πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και ήρθε η είδηση για παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ για ένα ακόμη χρόνο για να ξεγυμνωθεί για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση. Όπως συμβαίνει και με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που από την πλήρη διάψευση και τις κόκκινες γραμμές, περνάμε στην υλοποίηση των 25.000 απομακρύνσεων για φέτος, σε πλήρη συμφωνία με το μνημονιακό πρόγραμμα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ..

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου καταλήγει, «τελικά, όσο πιο «σθεναρή» είναι η διαπραγμάτευση με τη τρόικα κατά το κυβερνητικό μπλοκ, σε τόσο πιο σκληρά μέτρα οδηγούμαστε.

Δυστυχώς, όμως, για την κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει πως η ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποτελεί μονόδρομο για τη σωτηρία της».

ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να απορρίψει τα μέτρα σφαγιασμού που προετοιμάζουν σε βάρος του κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ και να μην υποκύψει στην κοροϊδία ότι η κυβέρνηση αντιδρά στις απαιτήσεις της τρόικας και διαπραγματεύεται», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Από τον Περισσό επισημαίνεται πως «τα νέα μέτρα είναι προδιαγεγραμμένα από τα μνημόνια και τις επιλογές της ΕΕ και ότι τα απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να ξεπεράσουν την κρίση και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους». Επιπλέον αναφέρει πως «οι όποιες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν τα βάρβαρα μέτρα με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από το λαό».

«Η ρύθμιση των οφειλών σε περισσότερες δόσεις για τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες κρύβει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων, αυταπασχολουμένων και φτωχών αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν αυτές τις οφειλές, όσες δόσεις κι αν μπουν. Ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ενεργοποιεί μηχανισμούς κατάσχεσης μισθών και συντάξεων και διατηρεί το χαράτσι στα ακίνητα, είτε με τη σημερινή μορφή μέσω της ΔΕΗ είτε με άλλη μέσω της εφορίας», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Για «καρνάβαλο της φαιδρότητας των ανικάνων» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας σκωπτικά την κυβέρνηση που δεν εναντιώνεται απέναντι στην κατηγορηματική άρνηση της τρόικας να αποδεχθεί τις λύσεις για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και των Ταμείων.

Ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης τονίζει ότι έχει μιλήσει σχετικά με το ζήτημα με τους κκ Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, καθώς και με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς και του φαίνεται αδιανόητο ότι «ενώ όλοι συμφωνούν για γενναίο αριθμό δόσεων προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, όλοι ταυτόχρονα να επικαλούνται την άρνηση, για τις προτεινόμενες λύσεις, που προβάλλουν ο Πωλ Τόμσεν και η παρέα του».

Keywords
Τυχαία Θέματα