Αναβάλλεται η αύξηση των διοδίων στην Εγνατία οδό

Αναβάλλεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η αύξηση των διοδίων στην Εγνατία οδό και προωθείται σύστημα εκπτώσεως επί των τιμών των διοδίων για τους συχνούς χρήστες, σύμφωνα με διυπουργική απόφαση, η οποία υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών κος Ιωάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος Σταύρος Καλογιάννης.

Αρχικά, η αύξηση των διοδίων είχε ορισθεί να ισχύσει από τις 16 Ιουλίου 2012, σύμφωνα με προγενέστερες ΚΥΑ του 2011.

Συνεπώς, διατηρούνται οι ισχύουσες τιμές των 1,40 € για τα δίκυκλα, 2 € για τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 5 € για φορτηγά και λεωφορεία.

Τα εν λόγω τέλη διοδίων αφορούν τα τμήματα:

Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Αράχθου

Α/Κ Αράχθου – Α/Κ Καστοριάς [Δυτ. Σιάτιστας]

Α/Κ Καστοριάς – Α/Κ Βέροιας

Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Στρυμόνα

Α/Κ Στρυμόνα – Α/Κ Χρυσούπολης &

Α/Κ Χρυσούπολης – Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής

Ειδικά για τον σταθμό διοδίων του τμήματος “Α/Κ Στρυμόνα – Α/Κ Χρυσούπολης” -ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα- η έναρξη είσπραξης των τελών διοδίων θα αρχίσει από τις 15 Ιανουαρίου 2013.

Με αντίστοιχη Κ.Υ.Α θα καθοριστεί ειδικό σύστημα εκπτώσεων επί των τιμών των τελών διοδίων ή σύστημα ειδικών μειωμένων τελών για συχνή ή καθημερινή χρήση ή για οιαδήποτε άλλη ειδική κατηγορία χρηστών του αυτοκινητοδρόμου.

Από την καταβολή διοδίων απαλλάσσονται ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, όπως οχήματα που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία [Α.με.Α.], οχήματα ιδιωτικής χρήσης, που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε αναπήρους πολέμου βαριάς αναπηρίας, οχήματα της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και οχήματα ιδιοκτησίας της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Keywords
Τυχαία Θέματα