«Αναταράξεις» στη ΔΗΜΑΡ από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση

Από εσωκομματικά προβλήματα ταλανίζεται η Δημοκρατική Αριστερά λόγω της συμμετοχής της στην κυβέρνηση συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό πως το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Στέφανος Μπαγεώργος, που είχε διαφωνήσει με την απόφαση της ηγεσίας, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Πιο συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Κουβέλη, ο κ. Μπαγεώργος επέμεινε

στην επιστολή που είχε στείλει την Τέτάρτη, στην οποία ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για κυβερνητική συμμετοχή αλλά ο ίδιος, έχοντας ήδη εκφράσει τη διαφωνία του στα όργανα του κόμματος, δεν μπορεί να συμβάλλει ούτε ως μέλος της ΔΗΜΑΡ, πόσω μάλλον από ηγετική θέση στο κόμμα.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης άσκησε σφοδρή κριτική για την επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Η επιστολή Σαμαρά περί ‘’απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή του μεταρρυθμίσεων’’ συνιστά απόκλιση από τη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «ανησυχητικό το γεγονός ότι απουσιάζει από το κείμενο η λέξη-κλειδί: ‘’Επαναδιαπραγμάτευση’’».

Keywords
Τυχαία Θέματα