«Αναλογική απάντηση στη Συρία» θέλει ο Βενιζέλος

Υπέρ μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία φαίνεται ότι τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα περιμένει τις αποφάσεις Ομπάμα για επικείμενη παρέμβαση.

«Έχουμε καταδικάσει με απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη και ειδεχθές έγκλημα, παραβιάζει αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας

και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Βενιζέλος συμπληρώνοντας ότι «πρέπει παράλληλα, ανεξάρτητα από αυτό που αφορά την καθαρή απάντηση στο θέμα των χημικών όπλων, να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία».

«Η Ελλάδα είναι ένας σταθεροποιητικός παράγων έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος στη συνάντησή τους χαρακτηρίζοντας την κατάσταση γύρω από τη Συρία «ιδιαίτερα επικίνδυνη». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση και τάσσεται στο πλευρό των λαών της περιοχής που αγωνίζονται για τη δημοκρατία.

Έκανε ακόμη λόγο για συνέπεια της Αθήνας έναντι των συμβατικών της υποχρεώσεων έναντι των διεθνών οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα