Αναδιάρθρωση; Μετά τις ευρωεκλογές και βλέπουμε…

Όσοι ήλπιζαν σε επί της ουσίας παρέμβαση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Τότε προβλέπεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό πρόγραμμα 2015/16 αλλά και για το χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Οι συζητήσεις αυτές

αναμένονταν να συζητηθούν μόλις η Eurostat τπήρχε επιβεβαίωση στις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας για την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο οι σημερινές δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου, από το Νταβός της Ελβετίας, υποδηλώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα γίνουν πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος, ο Όλι Ρεν εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί «εντός των προσεχών μηνών», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας στην Αθήνα πριν το τέλος του Ιανουαρίου. Οι επικεφαλής της τρόικας, πρόσθεσε, θα επιστρέψουν λίγο αργότερα.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά που έχει αναλάβει, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, αποδίδοντας τη στασιμότητα, στην οποία έχει περιέλθει η αναθεώρηση του προγράμματος, στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει άλλα χρήματα από το πακέτο διάσωσης, αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγησή της, ξεκαθάρισε ο Ρεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα