Αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του δανείου 2,5 δισ, της Ρωσίας προς την Κύπρο

Σε μια ιδιαίτερα επωφελή για την Κύπρο κίνηση προχώρησε η Ρωσία, καθώς μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έκανε δεκτή την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε δοθεί στην Κύπρο.

Την

απόφαση αυτή της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα μάλιστα με όσα μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ η ρωσική Δούμα επικύρωσε χθες απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, που προβλέπει τετραετή επέκταση της περιόδου εξόφλησης του δανείου από το 2018 στο 2022.

«Μπορείτε να μας θεωρείτε ως τον πλέον αξιόπιστο εταίρο σας στην ΕΕ» ήταν τα λόγια του κ. Αναστασιάδη, απαντώντας στις ευχαριστίες του προέδρου της Δούμας για τη στάση που τήρησε η Λευκωσία στην ουκρανική κρίση.

Σήμερα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες, με σημαντικότερη τη συμφωνία για παροχή διευκολύνσεων σε ρωσικά πλοία και αεροπλάνα από κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα