Αν Νικόλ Σμιθ ντοκιμαντέρ: Οι έρωτες, τα ψέματα και η υπερβολική ζωή της

Η Αν Νικόλ Σμιθ, έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο όταν παντρεύτηκε τον 89χρονο δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα του πετρελαίου J Howard Marshall το 1994 και κυνήγησε την περιουσία του μέσω των δικαστηρίων μετά τον θάνατό του, 13 μήνες αργότερα. Αλλά η αναζήτηση της Αν Νικόλ Σμιθ για φήμη και περιουσία την οδήγησε στον εθισμό, στον τραγικό θάνατο του 20χρονου γιου

της μόλις τρεις ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης της και, τελικά, στη δική της θανατηφόρα υπερβολική δόση σε ηλικία 39 ετών. Η μάχη του μοντέλου με τα ναρκωτικά τη μετέτρεψε σε ένα «χειριστικό, εγωιστικό τέρας» που χρησιμοποιούσε τον Μάρσαλ «σαν ΑΤΜ» και εφηύρε μια καταχρηστική παιδική ηλικία επειδή «οι θλιβερές ιστορίες βγάζουν χρήματα», σύμφωνα με ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me», περιλαμβάνει συνεντεύξεις με την οικογένειά της, τους φίλους και τους υπαλλήλους της, καθώς και πλάνα αρχείου από την αείμνηστη μαμά της, Virgie.

Anna Nicole Smith's friend says the model's father 'tried to have sex' with Smith when he met her as an adult https://t.co/OeDB7GsvSl

Insider (@thisisinsider) May 18, 2023

Η καλύτερη της φίλη Missy, η οποία γνώρισε την Anna στο στριπτιτζάδικο όπου δούλευαν και οι δύο, ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι είχε μια μυστική σχέση όταν μοιράζονταν ένα τεράστιο σπίτι που αγόρασε ο Marshall για τη σταρ. «Ήμουν η πρώτη της γυναίκα ερωμένη», λέει. «Ήμουν πραγματικά ερωτευμένη μαζί της». Αλλά η Missy λέει ότι η αναζήτηση χρημάτων και ναρκωτικών από την Άννα την μετέτρεψε σε ένα «εγωιστικό» άτομο χωρίς «καμία συμπόνια». Η ταινία ξεκινά με πλάνα της Άννας να λέει: «Θα συμβούλευα τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Μπορούν να γίνουν πραγματικότητα – είμαι ζωντανή απόδειξη». Αλλά το κυνήγι για πλούτη, οδήγησε επίσης την ξανθιά σεξοβόμβα, στο να απορρίψει την οικογένειά της, να χάσει τους φίλους της και, τελικά, τη ζωή της.

Τρέμοντας από φόβο

Γεννημένη ως Vickie Lynn Hogan στη μικρή πόλη Mexia του Τέξας, μεγάλωσε από τη μαμά και τον πατριό της, που ήταν αστυνομικός. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι η μαμά της ήταν τύραννος και η ίδια υπέστη «ξυλοδαρμούς, μαστιγώματα και βιασμούς» σε όλη της την παιδική ηλικία. Σε πλάνα αρχείου, η Άννα αποκαλύπτει επίσης: «Δεν ήμουν πολύ δημοφιλής στο λύκειο, παρόλο που είχα ίσιο στήθος. Τώρα έχω καμπύλες». Αλλά ο θείος της Τζορτζ Μπιλ θυμάται ότι εξασκούσε τις κινήσεις της ως μαζορέτα στον μπροστινό κήπο του λιτού σπιτιού τους, «χαιρετώντας τα αγόρια που περνούσαν, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή τους».

Η μαμά της, Virgie, προσθέτει: «Της άρεσε να είναι το κέντρο της προσοχής. Πηγαίναμε στο εμπορικό κέντρο και 50 άντρες και αγόρια περπατούσαν πίσω μας». Στα 17 της παντρεύτηκε τον 16χρονο ντόπιο νεαρό Μπίλι Γουέιν Σμιθ, αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν «ζηλιάρης» και την έκλεινε στο σπίτι τους ενώ εκείνος πήγαινε στη δουλειά. Εκείνη, έφυγε από το γάμο όταν ο γιος τους, Ντάνιελ, που γεννήθηκε το 1986, ήταν έξι μηνών, μετακομίζοντας στο Χιούστον και κάνοντας οντισιόν στο στριπτιτζάδικο όπου η Missy λέει ότι οι εκατομμυριούχοι θα έβαζαν εκατοντάδες δολάρια στα στρινγκ των κοριτσιών. Θυμάται πως ένα από τα κορίτσια είχε πει, «Θεέ μου, είναι ωραία, αλλά θα τη φάνε ζωντανή». «Η Άννα ήταν πολύ αφελής. Την προσέλαβαν αλλά δεν μπορούσε να χορέψει. Ήταν σαν ένα εμού που προσπαθούσε να πετάξει».

Η Missy πήρε τη νεοφερμένη υπό την προστασία της, αλλά λέει,

«Κανείς δεν χρειαζόταν να της δώσει οδηγίες για το πώς να προσελκύσει έναν άντρα. Ήξερε τι έκανε. Αμέσως έβγαζε πολλά χρήματα». Αφού η Missy αποκάλυψε το δικό της καταχρηστικό υπόβαθρο, η Άννα ισχυρίστηκε ότι η Virgie (η μητέρα της) «την έδενε με χειροπέδες στο κρεβάτι για μέρες και τη χτυπούσε ανελέητα». Η Missy προσθέτει: «Μου είπε ότι θα γινόταν διάσημο μοντέλο. Ήταν πεπεισμένη ότι το μόνο πράγμα που την κρατούσε πίσω ήταν τα στήθη της». Η Άννα —που τότε αποκαλούσε τον εαυτό της Νίκι— έκανε αποταμίευση και πλήρωσε για μια επέμβαση στο στήθος. Αλλά αυτό της άφησε και πολύ πόνο, γι’ αυτό και πήρε συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου του Valium. Ήταν στο στριπτιτζάδικο που η τότε 24χρονη χόρεψε για πρώτη φορά με τον χήρο και δισεκατομμυριούχο στον τομέα του πετρελαίου, J Howard Marshall, τότε 86 ετών, το 1991.

Άρχισε να της χαρίζει ακριβά δώρα — συμπεριλαμβανομένης μιας έπαυλης έξι υπνοδωματίων με στάβλους, ένα γήπεδο μπάσκετ, μια πισίνα και έναν ξενώνα. Για δύο χρόνια την παρακαλούσε να τον παντρευτεί, αλλά εκείνη αρνιόταν, λέγοντας ότι ήθελε πρώτα να φτιάξει ένα όνομα για να μην την αποκαλούν οι άλλοι χρυσοθήρα. Τελικά απέκτησε φήμη όταν η συντάκτρια φωτογραφιών του Playboy Marilyn Grabowski την κάλεσε να κάνει μια φωτογράφηση στο Λος Άντζελες. Όμως κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης βρήκε το μοντέλο να κάθεται στη γωνία, να τρέμει από φόβο και να είναι τυλιγμένο σε ένα σεντόνι. Εμμονική θαυμάστρια της Μέριλιν Μονρόε, η Άννα είχε φέρει μαζί της ένα δίσκο του Diamonds Are A Girl’s Best Friend. Η Marilyn Grabowski λέει: «Έβαλα αυτή τη μουσική και ξαφνικά άλλαξε. Ήταν άλλος άνθρωπος».

Οι φωτογραφίσεις

Οι φωτογραφίσεις του εξωφύλλου και η διάδοση της ως Playmate of the Month οδήγησαν σε ένα επικερδές συμβόλαιο με την Guess Jeans, όπου ονομάστηκε η νέα Claudia Schiffer. Αργότερα επέμεινε ότι δεν ντρεπόταν που πόζαρε γυμνή επειδή το Playboy «έτυχε να κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα».Άλλαξε το όνομά της σε Anna Nicole και πήρε τον πρώτο της ρόλο στον κινηματογράφο, στην ταινία των αδερφών Coen το 1994 The Hudsucker Proxy, ακολουθούμενη από το Naked Gun 331⁄3 την ίδια χρονιά. Καθώς η καριέρα της απογειωνόταν, η Missy μετακόμισε για να βοηθήσει τον γιο της Άννας, Ντάνιελ και έγιναν ερωμένες. Η Missy αποκαλύπτει: «Είχε ακόρεστη όρεξη για σεξ».

Όπως το κινηματογραφικό της είδωλο Μέριλιν, η Άννα είχε μια εμμονή με τον πατέρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ, τον Γιουτζίν Χόγκαν (Eugene Hogan). Αφού χρησιμοποίησε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να τον εντοπίσει, έφερε τον ίδιο και τον ετεροθαλή αδερφό της, Donnie, στο Λος Άντζελες, πηγαίνοντάς τους στην έπαυλη του Playboy και στη Disneyland, αλλά η επανένωση έληξε άσχημα.

Εγωιστικό τέρας

Ο Donnie λέει: «Ήθελα να μάθει την αλήθεια. Ο πατέρας μου είναι τέρας. Όταν ήμουν περίπου 16, μου είπε ότι βίασε την αδερφή της γυναίκας του. Ήταν παιδί». Η Anna είπε αργότερα στη Missy ότι ο Eugene «προσπάθησε να κάνει σεξ μαζί της». Με τη χρήση ναρκωτικών να αυξάνεται, η Άννα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 1993, αφού κατέρρευσε από ακούσια υπερβολική δόση. Η Missy είπε: «Έρχεται στις φωτογραφίσεις δείχνοντας καταβεβλημένη. Δεν είναι πλέον ευγνώμων στον κύριο Μάρσαλ. Τον αντιμετωπίζει σαν ΑΤΜ. Παρακολουθείς αυτό το άτομο που αγαπάς να μεταμορφώνεται σε αυτό το εγωιστικό τέρας, έναν πλήρη τοξικομανή. Η φίλη μου που με αγαπούσε δεν ήταν πια εκεί. Δεν υπήρχε συμπόνοια. Οπότε τα παράτησα. Τελειώσαμε». Εξακολουθεί να βρίσκεται στη δίνη του εθισμού, η Άννα παντρεύτηκε τον Χάουαρντ, ο οποίος ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, το 1994, αλλά η δικηγόρος Κέλι Μουρ αρνείται ότι το μοντέλο ήταν προικοθήρας.

Λέει: «Ήταν και οι δύο εξαιρετικοί άνθρωποι που οι άλλοι πάντα προσπαθούσαν να τους πάρουν κομμάτια. Ο Χάουαρντ και η Άννα ήταν προστασία ο ένας για τον άλλον». Αλλά σε μια ηχογράφηση μιας από τις απελπισμένες κλήσεις του Χάουαρντ, την παρακαλεί να του τηλεφωνήσει, λέγοντας: «Σ’ αγαπώ. Προσπαθώ να σε βρω.” Όταν τελικά το σηκώνει, ακούγεται αποχαυνωμένη, του λέει να της μιλήσει αύριο, καθώς «δεν θα θυμάμαι απόψε». Μετά από μόλις 13 μήνες γάμου, ο 90χρονος Χάουαρντ πέθανε, αφήνοντας την 28χρονη Άννα να ισχυρίζεται ότι της είχε υποσχεθεί τη μισή περιουσία του, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών.

«Είναι πολύ ακριβό να είσαι εγώ»

Ο θάνατος του πυροδότησε μια σκληρή νομική μάχη με τον γιο της Χάουαρντ, Πιρς, καθώς το δικαστήριο άκουσε ότι είχε αφαιρέσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια λίρες από τα μετρητά του Χάουαρντ. Όπως εξήγησε η Άννα: «Είναι πολύ ακριβό να είσαι εγώ». Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης – την οποία έχασε – ξεκίνησε μια σχέση με τον δικηγόρο Χάουαρντ Κ Στερν, τον οποίο η Κέλι Μουρ περιέγραψε ως «έναν δικηγόρο χαμηλού επιπέδου που αναζητά μια μεγάλη αμοιβή». Αφού έμεινε απένταρη από τη δίκη, η Άννα εγγράφηκε σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι για το E!, The Anna Nicole Smith Show. Ανέπτυξε επίσης μια διατροφική διαταραχή και υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία διατροφής Trimspa, ενώ συχνά δεν έτρωγε τίποτα για μέρες και ζούσε με χάπια αδυνατίσματος και φάρμακα.

Όμως, ο σωματοφύλακας της Maurice Brighthaupt, γνωστός ως Big Moe, λέει ότι «άρμεξε τη συγχυσμένη περσόνα της με τα ναρκωτικά όταν της ταίριαζε, όπως το περιβόητο περιστατικό με τον Kanye West στα American Music Awards το 2004. «Είπε, «Θα κάνω κάτι που όλοι θα θυμούνται πάντα», αποκάλυψε. «Στη συνέχεια σηκώθηκε στη σκηνή και φαινόταν μαστουρωμένη, αλλά η Άννα ήξερε πώς να δουλεύει το πλήθος». Η Missy θυμάται ότι άκουσε μια συνέντευξη όπου η Άννα ισχυρίστηκε ότι είχε φύγει από το σπίτι μετά από επανειλημμένα βιασμό και ξυλοδαρμό. Η ίδια λέει: «Σοκαρίστηκα γιατί ήξερα ότι δεν ήταν τα παιδικά της χρόνια. Αυτή ήταν η παιδική μου ηλικία — ακριβώς όπως της το είχα μεταφέρει».

Ο αδερφός της, Ντόναλντ λέει ότι η μαμά τους Virgie ήταν ένα «γλυκό, στοργικό άτομο» που ποτέ δεν κακοποίησε την αδερφή του. Σε πλάνα αρχείου, η Virgie λέει: «Μια φορά τη ρώτησα: «Γιατί λες τέτοια ψέματα;». Τότε εκείνη της απάντησε: «Μακάρι να καταλάβαινες ότι βγάζω περισσότερα χρήματα λέγοντας θλιβερές ιστορίες παρά βγάζω λέγοντας καλές ιστορίες».

Παράξενη μάχη πατρότητας

Υπήρξε περισσότερη διαμάχη όταν η Άννα έμεινε έγκυος το 2005, πυροδοτώντας μια περίεργη μάχη πατρότητας μεταξύ τεσσάρων ανδρών. Καθώς ο Χάουαρντ, ο πρώην σωματοφύλακας Αλεξάντερ Ντενκ ισχυρίστηκε ότι ήταν ο μπαμπάς και σε μια περίεργη ανατροπή, ο σύζυγος της Ζα Ζα Γκαμπόρ, Φρέντερικ Πρίντζ φον Άνχαλτ, είπε ότι είχε μια δεκαετή σχέση μαζί της. Ο φωτογράφος Larry Birkhead αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ο πατέρας της Dannielynn, σήμερα 16 ετών, και κέρδισε την επιμέλεια. Μέχρι τότε, ο γιος της Ντάνιελ, ο οποίος είχε πάθει κατάρρευση, είχε εθιστεί στα ναρκωτικά. Την επομένη της ημέρας που η Άννα γέννησε την Dannielynn, ο 20χρονος επισκέφτηκε τη μαμά και την αδερφή του σε νοσοκομείο των Μπαρμπάντος και, ενώ βρισκόταν εκεί, πέθανε από υπερβολική δόση.

Η Άννα στράφηκε για άλλη μια φορά στα ναρκωτικά και άρχισε να κάνει απόπειρες αυτοκτονίας. Πέντε μήνες αφότου πέθανε ο Ντάνιελ, βρέθηκε νεκρή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου από υπερβολική δόση εννέα διαφορετικών ναρκωτικών. Ήταν ένα τραγικό τέλος που αντικατόπτριζε τον θάνατο του είδωλου της Μέριλιν και ένα που είχε προβλέψει η ίδια. «Μου έλεγε όλη την ώρα ότι θα πέθαινε νέα», λέει η Missy. «Έπρεπε να το είχα πιστέψει».

Keywords
ντοκιμαντερ, ψεματα, ζωη, ερωτες, kanye west, music awards, πετρελαιο, howard, γιου, ατμ, εφηύρε, netflix, anna, smith, https, insider, σταρ, hogan, playboy, playmate, guess, jeans, νέα, γυμνες, coen, gun, eugene, disneyland, εταιρεία, big, west, music, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, γουιτνει χιουστον, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, γυναικα, γωνια, δουλεια, δωρα, θανατος, καριερα, μητερα, μουσικη, μπασκετ, ναρκωτικα, ονειρα, ονειρο, σταρ, ωρα, guess, music, αλλαξε το, αννα, ατμ, ατομο, αφελης, βρισκεται, γηπεδο, γιου, δικη, δινη, δωσει, εγκυος, εγινε, ειπε, εμμονη, εξι, εταιρεία, ετων, εφυγε, εφηύρε, ιδια, ιδιο, ηλικια, ηχογραφηση, κυνηγι, λυκειο, μαμα, μηνες, νομικη, ντετεκτιβ, παντα, οικογενεια, ονομα, οντισιον, παιδικα, πεθανε, πηγαινε, πισινα, ρολο, συνεχεια, σπιτι, τεξας, φαρμακα, φημη, φορα, χογκαν, αντρες, αγορια, anna, big, coen, disneyland, δωματιο, εννεα, eugene, γηπεδο μπασκετ, gun, howard, hogan, https, jeans, kanye west, κηπο, κρεβατι, μια φορα, netflix, νοσοκομειο, music awards, θειος, σκηνη, smith, west, χαπια, χειροπεδες, ξεκινησε, insider, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα