Αν δε δικαιωθούν «θα γίνει Κιλελέρ»…

Η μεγάλη κάθοδος των αγροτών, στην πρωτεύουσα Αθήνα, είναι γεγονός. Το κέντρο της πόλης δέχθηκε χιλιάδες διαδηλωτές από την Περιφέρεια όλης της χώρας, που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 5 Μαρτίου, αρχικά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια, πήραν το δρόμο για τη Βουλή.

Εκπρόσωποι τους επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον πρόεδρο της Βουλής,

ενώ εξερχόμενοι από το κοινοβούλιο δεν εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχαν με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Γνωστοποίησαν ότι θα συνεδριάσουν άμεσα για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και δεν απέκλεισαν να υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις, ακόμα και τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Κεντρικό τους σύνθημα: «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» με το μήνυμα για περαιτέρω κλιμάκωση να είναι σαφές.

Οι αγρότες, όπως έχουν ξεκαθαρίσει, παρά το γεγονός ότι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα μπλόκα που είχαν στήσει για περίπου έναν μήνα, «δεν καταθέτουν τα όπλα» και συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Πολυπληθής η παρουσία των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι έφθασαν νωρίς το πρωί με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Οι αγρότες από Θεσσαλία, Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα έφθασαν στην Αθήνα με πούλμαν και με τα αγροτικά τους οχήματα.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σήμερα ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Ζητούμε λύση στα προβλήματα και προοπτική στον αγροτικό τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

«Ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα συνεχίζεται 365 μέρες το χρόνο», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.

Η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων έχει καλέσει τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας «να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει»…

Στην κινητοποίηση των αγροτών έδωσαν το «παρών» και φοιτητές της Γεωπονικής καθώς και αρκετά εργατικά σωματεία.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που σε δηλώσεις της, τόνισε πως «το αγροτικό ποτάμι θα δυναμώσει…»

Keywords
Τυχαία Θέματα