Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία ζητούν Ρωσία και ΗΠΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται Ρωσία και ΗΠΑ προκειμένου να ανακουφιστεί ο δοκιμαζόμενος πληθυσμός της Συρίας από τον σφοδρό εμφύλιο πόλεμο που έχει ρημάξει τη χώρα.

Οι συνεχιζόμενη πολεμική διαμάχη έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος των πολιτών στην εξαθλίωση ενώ έχουν κάνει το γύρο του κόσμου εικόνες με ανθρώπους που δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε.

Οι υπουργοί

Εξωτερικών των δυο χωρών, συζήτησαν σήμερα τις επερχόμενες συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο Μόναχο της Γερμανίας με αντικείμενο την κατάσταση στη Συρία και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να επιτευχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους εγκλωβισμένους.

Ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενόψει της συνεδρίασης, στις 11 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης για τη Συρία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί «συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία μια άμεση κατάπαυση του πυρός και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις πολιορκημένες περιοχές», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, αμφότεροι επανέλαβαν ότι αντιτίθενται σθεναρά στην επιβολή προϋποθέσεων που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα