Αμερικανική επίθεση κατά των τζιχαντιστών στο φράγμα της Χαντίθα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζονται οι καθημερινές αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Σήμερα, αμερικάνικα αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο φράγμα της πόλης Χαντίθα, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.

Τα αεροπορικά πλήγματα έχουν ως στόχο να εμποδίσουν τους τζιχαντιστές να απειλήσουν τις ιρακινές δυνάμεις που ελέγχουν το φράγμα αυτό.

«Μετά από αίτημα των ιρακινών δυνάμεων και σύμφωνα με την αποστολή μας για την προστασία του αμερικανικού

προσωπικού μας και των εγκαταστάσεών μας, αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα έπληξαν του τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο φράγμα της Χαντίθα» είπε ο αξιωματούχους, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι τζιχαντιστές έχουν βάλει στόχο τα φράγματα, επιδιώκοντας την κατάληψη των εγκατάστασεών τους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, έχει αποτύχει κάθε του απόπειρα κατάληψης του φράγματος της Χαντίθα, του δεύτερου μεγαλύτερου στο Ιράκ.

Το άρθρο Αμερικανική επίθεση κατά των τζιχαντιστών στο φράγμα της Χαντίθα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα