Αλβανοί νεαροί και Σκοπιανοί αστυνομικοί σημειώσατε Χ

Εικοσιέξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των βίαιων χθεσινών επεισοδίων μεταξύ αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας, στο κέντρο των Σκοπίων τα οποία προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης περίπου χιλίων νεαρών Αλβανών οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι νεαροί σλαβικής καταγωγής, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περίπου

10 Αλβανούς στα Σκόπια, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί και 13 διαδηλωτές, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά. Η αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή οκτώ ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια ενώ στα επεισόδια της Παρασκευής μεταξύ νεαρών Σλαβομακεδόνων και αστυνομίας στο κέντρο των Σκοπίων, προσήχθησαν 19 άτομα.

Οι Αλβανοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του UCK και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους διαλύσουν.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν επίσης ένα αστικό λεωφορείο, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε οκτώ ιδιωτικά οχήματα, σε τέσσερα οχήματα της αστυνομίας και σε δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα