«Άλλοι ντύνονται Κολομπίνες στις απόκριες, εμείς Κου Κλουξ Κλαν»

Ούτε τώρα παραδέχονται τις ρατσιστικές και ναζιστικές τους ιδέες τα μέλη της Χρυσής Αυγής, παρά τις φωτογραφίες και τα βίντεο όπου φαίνονται ντυμένοι με λευκές κουκούλες Κου Κλουξ Κλαν, κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Όπως είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος θέλοντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, που δημιουργήθηκαν μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών: «Ντυθήκαμε Κου Κλουξ Κλαν λόγω της αποκριάς». Μάλιστα, διερωτήθηκε: «Από πότε ποινικοποιούνται

τα αποκριάτικα πάρτι;».

«Διαλέξαμε αυτές τις στολές, όπως οι άλλοι ντύνονται Κολομπίνες», είπε ο βουλευτής της Χ.Α. επίσης, ο Παναγιώταρος είπε πως η ημερομηνία που έχει μαγνητοσκοπηθεί η εκδήλωση είναι κοντά σε αυτήν της Καθαράς Δευτέρας και τα μέλη της οργάνωσης έκαναν ένα αποκριάτικο πάρτι.

Εξάλλου, για το ναζιστικό χαιρετισμό απάντησε ισχυριζόμενος ότι «ο χαιρετισμός με το χέρι υψωμένο δεν αποτελεί ένδειξη πίστης στο ναζισμό αλλά στην εθνική αντίσταση. Είναι ο χαιρετισμός που το 1940, ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιούσε όταν αντιμετώπιζε τους Ιταλούς και τους Γερμανούς στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα