Αλληλεγγύη Σουλτς στην Κύπρο

Τη ανάγκη της αλληλεγγύης από την ΕΕ προς την Κύπρο επεσήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες με τον Κύπριο πρόεδρο Νϊκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι η Ε.Ε. βιώνει δύσκολες στιγμές και πως απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ των θεσμικών οργάνων της και των κρατών – μελών για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη.

«Εξέφρασα την αλληλεγγύη

μου στην Κυπριακή Δημοκρατία, όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κύπρο, αυτό ήταν ένα μάθημα για μένα όταν επισκέφθηκα ως πολίτης την Κύπρο, το πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η ζωή σε περιόδους κρίσης», σημείωσε, τονίζοντας πως «περισσότερο από ποτέ απαιτείται πνεύμα αλληλεγγύης».

Ο πρόεδρος του Ε.Κ. είπε ότι θα θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με στόχο να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα, στο πλαίσιο του κοινοτικού προϋπολογισμού «για τη στήριξη και σταθεροποίηση της Κύπρου, κυρίως της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης».

Ο κ. Αναστασιάδης απο την πλευρά του τον ευχαρίστησε δημόσια για την κατανόηση, αλλά κυρίως για την υποστήριξή του όσον αφορά την κατάσταση που επικράτησε και επικρατεί σήμερα στην Κύπρo.

«Θα πρέπει να πω ότι η προσπάθεια του κ. Σουλτς είναι με βάση τα όσα έχουμε συζητήσει, δηλαδή μια σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης των πόρων που παρέχονται προς την Κύπρο, ενώ την ίδια ώρα, βεβαίως, η προσπάθεια που θα καταβληθεί και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι η συνδρομή και συμβολή προς την Κύπρο να αυξηθεί όπως με Πορτογαλία, Ελλάδα και Ισπανία», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα