Αλλαγή πορείας με νέα κυβέρνηση για τους Παλαιστινίους

Σε άλλη διαφορετική από τη μέχρι σήμερα πορεία μπαίνει η Παλαιστινιακή αρχή. Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς όρκισε σήμερα (2/6) μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας βάσει μιας συμφωνίας συμφιλίωσης με το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, η οποία οδήγησε το Ισραήλ να παγώσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο

Αμπάς, ο οποίος ηγείται του κινήματος «Φάταχ», έχει δηλώσει ότι η 17μελής κυβέρνηση θα αποτελείται από ανεξάρτητους υπουργούς και ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ειρήνη, παρά την άρνηση της «Χαμάς» να αποδεχθεί τη συνύπαρξη με το Ισραήλ.

Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης των Παλαιστινίων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ορκίστηκαν σε μια τελετή στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές αρχές ωστόσο απαγόρευσαν την είσοδο στη Δυτική Όχθη σε τρεις υπουργούς από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά η Χαμάς.

«Σήμερα, και αφού ανακοινώσαμε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κηρύσσουμε το τέλος του διχασμού που προκάλεσε καταστροφική ζημιά στο σκοπό μας», δήλωσε ο Αμπάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα