Αλλαγές στο φόρο υπεραξίας ακινήτων

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης απαντώντας σε σχετική επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης είπε: «στον χώρο των ακινήτων έγινε σημαντική μείωση στον φόρο μεταβίβασης που έπεσε στο 3% που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε. Μπήκε φόρος υπεραξίας ώστε να φορολογηθεί το πραγματικό έσοδο από την συναλλαγή» και παραδέχθηκε «σε κάθε νέα

μορφή νομοθεσίας και μεταρρύθμισης προκύπτουν διάφορα πρακτικά θέματα και ακούγοντας φορείς και κοινωνία η κυβέρνηση έχει πρόθεση να τα διορθώσει».

Και συνέχισε προσθέτοντας: «Κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες η κυβέρνηση θα τις αντιμετωπίσει άμεσα ώστε μαζί με την μείωση φορολογίας μεταβίβασης να αντιμετωπιστούν διάφορες αδικίες που προκύπτουν με φόρο υπεραξίας… Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι θα φορολογήσουμε γιατί αν φορολογηθεί μόνο η συναλλαγή θα έχουμε και άλλες αδικίες. Για παράδειγμα αν κάποιος αγόρασε ένα ακίνητο έναντι 20 χιλ. ευρώ και το πουλήσει 10 χιλ. ευρώ και εμείς πάμε να τον φορολογήσουμε τότε φορολογούμε την ζημιά του. Γι' αυτό πρέπει να υπολογίζουμε με δίκαιο τρόπο την υπεραξία από την συναλλαγή και γι αυτό θα πάμε σε διαδικαστικές βελτιώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα