Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – Ετοιμάζεται ειδικό τέλος για τα ρυπογόνα που κυκλοφορούν στον δακτύλιο

Τελευταία χρονιά θα είναι το 2015 για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με το υπάρχον σύστημα, καθώς όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, θα γίνουν αλλαγές και αυτό γιατί το ήδη υπάρχον σύστημα δεν είναι λειτουργικό με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα για το κράτος.

Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε ότι

«το όλο σύστημα έχει δομηθεί πάνω σε λάθος παραδοχές και σε λάθος προϋποθέσεις» δίνοντας παραδείγματα για υπερβολική επιβάρυνση με δυσανάλογα τέλη σε αυτοκίνητα μικρής αξίας, γεγονός που οδηγεί «τον κόσμο να καταθέτει πινακίδες και να χάνουμε όλοι. Αυτό που εξετάζουμε, συνέχισε, είναι η μεταφορά φορολογικού βάρους από τα φθηνά και μικρά αυτοκίνητα στα μεγάλα και ακριβά».

Ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα, ενώ σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα η εφημερίδα Έθνος αναφέρει ότι εξετάζεται η καθιέρωση ενός ειδικού τέλους για τα παλαιά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον δακτύλιοΟ ίδιος τόνισε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Για το θέμα, το «Έθνος» του Σαββάτου γράφει ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την καθιέρωση ειδικού τέλους δακτυλίου για τα παλαιά ρυπογόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εντός του μικρού δακτυλίου, με το μέτρο να αφορά και τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου. Το ποσό μπορεί να είναι από 250 έως 350 ευρώ το χρόνο και από αυτό η κυβέρνηση προσδοκά να δημιουργηθεί μια νέα πηγή εσόδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα