Αλεξιάδης: Διευκρινίσεις για αποδείξεις-«πλαστικό χρήμα»-δωρεές –φορολογικές δηλώσεις

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα» το οποίο θα καθορίζει μαζί με τις αποδείξεις το αφορολόγητο των πολιτών.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο οποίος κάλεσε τους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις για την καταπολέμηση

της φοροδιαφυγής.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.
Ως προς την χρήση πλαστικών καρτών τόνισε ότι θα προβλέπεται «στα νομοσχέδια που καταθέτουμε άμεσα σε όσους έχουν δικαίωμα αφορολόγητου, ένα ποσοστό να χτίζεται με πλαστικό χρήμα. Αυτό το ποσοστό δεν θα χρειάζεται να το κρατούν σε αποδείξεις».

Ερωτηθείς για το πότε θα κατατεθούν τα σχετικά νομοσχέδια εξέφρασε την ελπίδα «αυτή ή την επόμενη εβδομάδα να κατατεθούν στη Βουλή».

Φορολογικές δηλώσεις

Αναφερόμενος στις φορολογικές δηλώσεις ο Τρύφωνας Αλεξιάδης παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση ενός μήνα στην έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος.
«Συζητούμε αντί να έχουμε τρεις διμηνιαίες δόσεις να έχουμε περισσότερες δόσεις. Ελπίζουμε η πρώτη δόση για το εισόδημα να είναι τον Μάιο» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Φορολογία νησιών

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία των νησιών επισήμανε ότι «εξετάζουμε το θέμα του φορολογικού ανταγωνισμού ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά περιοχές» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτό το μέτρο με τους θεσμούς και «ελπίζω να υπάρξει θετική κατάληξη”.

Δωρεές

Τέλος, όπως είπε έως την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη με την οποία όλες οι δωρεές προς φορείς του Δημοσίου θα απαλλαγούν από ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα