Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Εντυπωσίασαν οι Πειραιώτες μέσα στην Γερμανία

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Χθες (29/12) η Άλμπα Βερολίνου υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 17η αγωνιστική της EuroLeague στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου αλλά και το τελευταίο παιχνίδι για το 2023! Η ομάδα του Μπαρτζώκα κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με σκορ 67-94 και τελείωσε τον πρώτο γύρο έχοντας 9 νίκες και 8 ήττες φτάνοντας την 8η θέση.

Ο
αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε με προσοχή στο ματς και μέχρι το πρώτο timeout (12-14) είχε 4/4 δίποντα και έξι ασίστ για ένα λάθος. Δεν είχε όμως ταχύτητα, ενέργεια και αποτελεσματικότητα στην άμυνα, “χτυπήθηκε” αρχικά από τον Μπιν και στη συνέχεια από τον Μπράουν και βρέθηκε στο -6 (25-19) στο τέλος της περιόδου.

Οι πρώτοι πόντοι του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο μπήκαν μετά από 3:31, από τα χέρια του Λαρεντζάκη που έβαλε βολές για το 29-21. Η άμυνα στη ρακέτα ήταν καλή, το πρόβλημα εντοπιζόταν όμως στην περιφέρεια. Οι Γερμανοί κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα και βρήκαν τον ελεύθερο παίκτη, έκλεισαν το πρώτο μέρος (43-40) με 9/16 τρίποντα και την ίδια ώρα οι Πειραιώτες μετρούσαν 4/14, αλλά και μόλις πέντε φάουλ που έδειχναν κατά κάποιον τρόπο και τη μικρότερη ταχύτητα αντίδρασής τους.

2ο μέρος

Ο Φαλ ήταν σπουδαίος και στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Έδωσε ρυθμό στην ομάδα, πήρε ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός κατάφερε να προσπεράσει (43-45), και με καλά στατιστικά (8/6/3/2) έφτασε  το +7. Στη συνέχεια ανέβηκαν και οι Κάναν και Πίτερς και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 13 (51-64 στο 27′) για να γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τους Πειραιώτες που έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +16.

Το ροτέισον του Μπαρτζώκα, με Λαρεντζάκη – ΜακΚίσικ, κράτησε τη διαφορά ψηλά στις αρχές της τέταρτης περιόδου, την ώρα που ο Πίτερς σκόραρε με άνεση κυρίως μέσα από τη γραμμή του τριπόντου. Αυτός έγραψε και το 63-83, που έκρινε οριστικά το παιχνίδι αν και όλα είχαν κριθεί από τα χέρια του καταπληκτικού Φαλ στις αρχές του δεύτερου μέρους.

Ο MVP

Σπουδαίος για άλλη μια φορά ήταν ο Άλεκ Πίτερς όπου πέτυχε 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασιστ. Να σημειωθεί ότι, ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Μουστάφα Φαλ που διέλυσε την Άλμπα στις αρχές του β’ μέρους. Ο Γάλλος σέντερ παίζει παραδοσιακά καλά απέναντι στην ομάδα του Βερολίνου, με το stat-line του (12 πόντοι, 4/4 δίποντα, 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ, 25 PIR σε 19 λεπτά) να τα λέει όλα.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

“Θέλω να αναφερθώ στην ατμόσφαιρα, πολύς κόσμος, καλό παιχνίδι με τον κόσμο μας που ήρθε να μας υποστηρίξει για να κλείσουμε τη χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Ήμασταν έτοιμοι, ξέραμε ότι η Άλμπα είναι σε καλή κατάσταση, προερχόταν από νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Ξεκινήσαμε χαλαροί, για να είμαστε ειλικρινείς. Βιαζόμασταν στην επίθεση, κάναμε μόλις πέντε φάουλ και ενώ είχαμε την ευκαιρία να σταματήσουμε το τρανζίσιόν τους, δεχθήκαμε εννέα τρίποντα. Η άμυνά μας στο δεύτερο μέρος ήταν συμπαγής, αλλάξαμε τη στρατηγική και όλοι προσαρμόστηκαν. Είχαμε 30 ασίστ. Για κάθε προπονητή, αυτή η συμπεριφορά είναι πολύ σημαντική.

Πέρυσι είχαμε τον MVP της Ευρωλίγκας και ήταν δύσκολο για τον Πίτερς να βρει ρυθμό και να δείξει το ταλέντο του. Το ίδιο συμβαίνει με τον Σίκμα φέτος, γιατί ο Πίτερς ξέρει το σύστημά μας και παίζει πολύ καλά. Η παρουσία του Σίκμα στην ομάδα είναι πολύ σημαντική παντού, στα αποδυτήρια και στο παρκέ, θα έχει τις ευκαιρίες για να δείξει τις δυνατότητές του, είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης”.

Η βαθμολογίαΟ άλλος χθεσινός αγώνας (29/12):

Μονακό – Μπαρτσελόνα (91-71)

Η 18η αγωνιστική:Τρίτη 2/1:

Φενερμπαχτσέ – Ερυθρός Αστέρας (19:45)

Ζαλγκίρις Κάουνας – Άλμπα Βερολίνου (20:00)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μονακό (21:05)

Ολυμπιακός – Μιλάνο (21:15)

Παρτιζάν – Βιλλερμπάν (21:45)

Τετάρτη 3/1:

Βαλένθια – Αναντολού Εφές (20:30)

Βίρτους Μπολόνια – Μπάγερν (21:30)

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός (21:30)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Final ALBA Berlin – #OlympiacosBC 67-94 (40′) #EveryGameMatters #WeAreOlympiacos #TogetherWeFight #BEROLY pic.twitter.com/HDlnrr7lkV

OLYMPIACOS BC (@Olympiacos_BC) December 29, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός, Εντυπωσίασαν, Πειραιώτες, Γερμανία,alba verolinou – olybiakos, entyposiasan, peiraiotes, germania