Αλ. Τσίπρας: «Η οικονομική κρίση» οδηγεί σε «κρίση της δημοκρατίας»

Στην επιτροπή εργασίας που συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μελέτη και εισήγηση αλλαγών στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα, μίλησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ανοιχτή κρίση της Δημοκρατίας .

«Η εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος που

διανύει η χώρα μας επιβάλλει το καθήκον να ανοίξουμε με συντεταγμένο τρόπο και σε όλο το εύρος της μία μεγάλη συζήτηση για το πολιτικό και θεσμικό εποικοδόμημα», τόνισε ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του.

Όπως είπε, η οικονομική κρίση και οι ασκούμενες πολιτικές διαχείρισής της «έχουν οδηγήσει σε ανοιχτή κρίση της δημοκρατίας και ταυτόχρονα σε γενικευμένη κρίση αναγνώρισης των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων κατήγγειλε την «πολιτική της βίαιης αναδιάρθρωσης που επιχειρείται σε βάρος των δυνάμεων εργασίας», αναφέροντας πως πρόκειται για «μία πολιτική που φέρει έντονα το βάρος της καταστολής».

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην Ελλάδα του σήμερα διαπίστωσε πως προβάλλει «ένα κράμα ακροδεξιού δογματισμού, νεοφιλελεύθερου φανατισμού και θεσμικού αναλφαβητισμού».

«Η Ομάδα Εργασίας μπορεί να οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όμως ο στόχος είναι να λειτουργήσει ως ευρεία Επιτροπή της Αριστεράς, του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης ή σημερινής κομματικής απόχρωσης» ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας.

Προτάθηκαν πέντε θεματικοί κύκλοοι εργασίας:
- Το Σύνταγμα και η συνταγματική πολιτική
- Το πολιτικό σύστημα και η λειτουργία του
- Οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας
- Το πλαίσιο των Δικαιωμάτων και η διασφάλισή τους στη σημερινή περίοδο κρίσης της Δημοκρατίας
- Το ζήτημα της Εθνικής Κυριαρχίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα