Αλ. Τσίπρας: Εντυπωσιάζουν οι απρόσμενοι υποστηρικτές του πολέμου

Καταδικάζει το ενδεχόμενος οποιασδήποτε στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι εντυπωσιάζει το γεγονός πως αυτό το ενδεχόμενο βρίσκει απρόσμενους υποστηρικτές στην Ελλάδα.

«Πρώτος και καλύτερος ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έσπευσε για λογαριασμό της κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις πριν καν του ζητηθούνε.

Και ως βασιλικότερος του βασιλέως,ζήτησε επέμβαση στην Συρία πριν καν αποφασίσει ο ίδιος ο Ομπάμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση άφησε αιχμές και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου «που λίγες ώρες πριν το βρετανικό κοινοβούλιο καταψηφίσει τη συμμετοχή της Βρετανίας στη πολεμική επέμβαση, δήλωνε πως είναι επιεικώς άκαιρη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Ελληνικής Βουλής για τη Συρία».

«Τι άλλο να πει κανείς, πέρα από το να εκφράσει τη θλίψη του όχι μόνο για το ποιόν αυτών που μας κυβερνάνε αλλά και για τη ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας», διερωτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο, συμπληρώνοντας πως ο ελληνικός λαός «δεν θέλει την Ελλάδα πρόθυμο σύμμαχο σε πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονιά μας, πόσο δε μάλλον σε επιχειρήσεις που στερούνται διεθνούς νομιμοποίησης, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα