Ακόμη μια καμηλοπάρδαλη κινδυνεύει στη Δανία

Αφιλόξενη για τις καμηλοπαρδάλεις φαίνεται ότι είναι η Δανία, καθώς ένας ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε ότι πιθανότατα τον Μάρτιο θα προχωρήσει στην ευθανασία μιας υγιούς.

Ο ζωολογικός κήπος Γίλαντς Παρκ στο Βίντεμπεκ (δυτική Δανία) εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό για την επτάχρονη αρσενική καμηλοπάρδαλη, επειδή… δεν έχει ενδιαφέρουσα γενετική κληρονομιά. «Δεν θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε αν αποκτήσουμε μια θηλυκή, επειδή θα είχαμε δύο αρσενικές που θα πάλευαν μεταξύ τους», εξήγησε μια φύλακας του ζωολογικού κήπου, η Γιάνι Λέιτβεντ Πούλσεν.

«Λάβαμε μια αρσενική καμηλοπάρδαλη

υψηλού επιπέδου από γενετική άποψη και όλα θα εξαρτηθούν από το συντονιστή της αναπαραγωγής όταν θα έχουν άλλη μια καθαρόαιμη καμηλοπάρδαλη», σημείωσε.

Ο Μάριος, τα γονίδια του οποίου δεν είναι επαρκώς πρωτότυπα, πρέπει τώρα να βρει έναν άλλο ζωολογικό κήπο, αλλιώς κινδυνεύει με θάνατο.

Η είδηση του θανάτου, την Κυριακή, του άλλου Μάριου έκανε το γύρο του κόσμου, προς πολύ μεγάλη έκπληξη του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης, ο οποίος πραγματοποίησε τη νεκροψία μπροστά σε επισκέπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα