Αιτήματα της ΚΕΔΕ για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων δήμων

Μια σειρά από αιτήματα, που θα ανακουφίσουν τους υπερχρεωμένους δήμους, αποφάσισε να καταθέσει στην Πολιτεία το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ ζητά να συμπεριληφθούν στο Λογαριασμό Εξυγίανσης των δήμων τα 70 εκ. ευρώ αδιάθετα υπόλοιπα των ληξιπρόθεσμων.

Επίσης, προτείνει τη σύσταση τριμερούς ή πενταμερούς Επιτροπής Αξιολόγησης από αιρετούς, η οποία θα εξετάσει και θα προτείνει τρόπους για την ανακούφιση

των δήμων, που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα. Παράλληλα, για την διευκόλυνση αποπληρωμής των χρεών τους, ζητά τη συνεισφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την παροχή χαμηλότοκων δανείων και επιμήκυνση της περιόδου χάριτος.

Επιπρόσθετα, η ΚΕΔΕ ζητά:

-Να συνεχιστεί η απόδοση της ΣΑΤΑ, καθώς να καταβληθεί άμεσα το ποσό των 71 εκ. ευρώ, που αφορά την τετράμηνη απόδοση για το 2015 των παρακρατηθέντων, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται για φέτος στα 212 εκ. ευρώ.

-Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα προνοιακά επιδόματα, καθώς παρατηρείται αύξηση για το πρώτο δίμηνο του 2015 σε σχέση με το τελευταίο του 2014 (από 107,8 εκ. ευρώ, σε 114,4 εκ. αντίστοιχα).

Keywords
Τυχαία Θέματα