Αίτημα παράτασης ενός έτους του τρέχοντος ΕΣΠΑ ζητά η ΚΕΔΕ

Να κατατεθεί από την Ελλάδα επίσημο αίτημα στην ΕΕ για παράταση κατά ένα έτος του τρέχοντος ΕΣΠΑ ζητεί η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος).

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, «είναι τεράστιος ο κίνδυνος -εν όψει της ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ στις 31/12/2015 και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας- εκατοντάδες έργα που ήταν σε εξέλιξη να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν,

να μείνουν ημιτελή, να απαιτηθεί από ΕΕ επιστροφή των χρημάτων και αποζημιώσεις από τους μειοδότες των έργων».

Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι συνέπειες που τυχόν θα υπάρξουν τόσο για τη χώρα όσο και για τους Δήμους, από μη ομαλή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο διευθυντής του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος δήλωσε ότι «η ΕΕ είναι αντίθετη σε τυχόν παράταση του τρέχοντος προγράμματος όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και για τις άλλες χώρες».

Η ηγεσία της ΚΕΔΕ αποφάσισε να αναλάβει σειρά από πρωτοβουλίες, όπως συναντήσεις με αρμόδιους κοινοτικούς αξιωματούχους, ήτοι με την αρμόδια επίτροπο για το ΕΣΠΑ Κ. Κρετού και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ.Γιούνκερ, ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Περιφερειών, καθώς και των αυτοδιοικητικών ηγεσιών των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα