Αιματηρή έφοδος στο Ταξίμ, Ένας νεκροί, πολλοί τραυματίες

Άγρια αστυνομική έφοδος με δακρυγόνα και αντλίες νερού στην πλατεία Ταξίμ και το πάρκο Γκεζί σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00 αμέσως μετά το τελεσίγραφο του Ερντογάν να αδειάσει η πλατεία «ή να την αδειάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας» πριν τη συγκέντρωση της κυβέρνησης την Κυριακή.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Yurt, ένα άτομο έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα της αστυνομίας. Στο πάρκο Γκεζί, δίπλα στην πλατεία Ταξίμ, κυριαρχούσαν μετά

την επέμβαση οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Ερντογάν είχε δώσει ελάχιστες ώρες νωρίτερα μία πύρινη ομιλία ενώπιον χιλίαδων υποστηρικτών του έξω από την Άγκυρα, σε μία ογκώδη συγκέντρωση που έγινε ώστε να φανεί πως η κυβέρνηση διατηρεί την στήριξη της πλειονότητας.

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη επενέβη με δακρυγόνα και αντλίες νερού τόσο στην πλατεία Ταξίμ όσο και το πάρκο Γκεζί, από το οποίο -παρά τους ελιγμούς του Ερντογάν, που μίλησε ακόμη και για δημοψήφισμα- οι διαδηλωτές δεν είχαν απομακρυνθεί.

Γκεζί εναντίον των διαδηλωτών και των κατασκηνωτών.

Αμέσως ξέσπασε πανικός, με τους αιφνιδιασμένους διαδηλωτές να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο όπου μπορούσαν μέσα στους καπνούς δακρυγόνων.

Ορισμένοι απομακρύνθηκαν από το πάρκο πάνω σε φορεία, όπως μετέδωσε το Reuters, για να τους παραλάβουν ασθενοφόρα που περίμεναν. Αρκετοί κατέφυγαν σε ξενοδοχεία που βρίσκονται γύρω από την πλατεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα