Αίγυπτος: Συλλήψεις υπόπτων για την τοποθέτηση βόμβας στο ρωσικό Airbus

Ξετυλίγεται σιγά, σιγά το «κουβάρι» της πτώσης του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά στο οποίο είναι πλέον δεδομένο ότι υπήρξε τρομοκρατική ενέργεια, για την οποία οι αιγυπτιακές αρχές κρατούν δύο υπαλλήλους του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι βοήθησαν αυτούς που τοποθέτησαν τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος. Το γεγονός επιβεβαιώνεται από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου, οι οποίο έχουν ενημερώσει και τις ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της

FSB στη Μόσχα, στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που αντιστοιχούν κατά προσέγγιση σε βόμβα με 1,5 κιλά δυναμίτιδας, τονίζοντας ότι «είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται για επίθεση. Κατά τη διάρκεια της πτήσης πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός».

Όπως πρόσθεσε για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα