Αιφνιδιασμός Τουσκ-Δίνει συγχαρητήρια για τα κλειστά σύνορα

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να πανηγύρισε γιατί, όπως είπε, απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα, όμως ο Ντόναλντ Τουσκ φαίνεται ότι διαφωνεί.

«Οι παράτυπες ροές κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου τερματίστηκαν. Δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερούς ενέργειας αλλά κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter.

Και

για όσους δεν κατάλαβαν προσέθεσε: «Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης».

Τι νόμιζε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας

Κάποιο λάθος έκανε ο πρωθυπουργός, πιστεύοντας ότι απομονώθηκαν οι χώρες εκείνες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα, μιλώντας μάλιστα για μια ιστορική συνάντηση και πλήρη αναγνώριση της στήριξης της Ελλάδας.

Όλοι κλείνουν τα σύνορα

Στο μεταξύ η ΠΓΔΜ, μετά τη Σλοβενία και τη Σερβία προχώρησε σήμερα σε πλήρες κλείσιμο των συνόρων της σε μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

«Η ΠΓΔΜ θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν λάβει άλλες χώρες στη βαλκανική οδό», τόνισε εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ της ΠΓΔΜ.

Την ίδια ώρα παραμένει το χάος στη Ειδομένη με 13000 πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα