Αγωνία για τις θέσεις εργασίας στα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται στον τηλεοπτικό χώρο, έπειτα από τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών τα οποία έγιναν γνωστά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Γι’ αυτό έχει προκληθεί αναστάτωση στους εκατοντάδες εργαζόμενους στους σταθμούς οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια.

Ειδικότερα, εκτός του νέου ραδιοτηλεοπτικού σκηνικού μένουν το STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) και ο

ALPHA (συμφερόντων Κοντομηνά) που δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια, καθώς και το MEGA και το Ε που έμειναν εκτός διαγωνισμού.

Με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από τους πρώτους μήνες του 2016, οι μισθωτοί στα βασικά κανάλια της χώρας ήταν 2.639. Από αυτούς:

ALPHA 537

STAR 387

EPSILON 240

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV 61

ART TV 89

MEGA 540

Δηλαδή, στα κανάλια που δεν πήραν άδεια και αν δεν μεσολαβήσει άλλη ρύθμιση πάνω από 1.700 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι.

Τις ανησυχίες τους εξέφρασαν η ΕΣΗΕΑ, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ), η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Είμαστε στην επόμενη μέρα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Αυτό το σοκ είναι τρομακτικό. Οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα», δήλωσε στον στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους εργαζομένους προσπάθησε να τους καθησυχάσει μετά την αποτυχία του καναλιού να εξασφαλίσει άδεια.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, επανέλαβε ότι το σήμα των καναλιών που δεν έλαβαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας θα διακοπεί σε 90 ημέρες, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν θα μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι στο χώρο των καναλιών, γιατί οι νέοι ιδιοκτήτες καναλιών θα απορροφήσουν το προσωπικό καθώς ο νόμος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων για κάθε σταθμό.

Το άρθρο Αγωνία για τις θέσεις εργασίας στα κανάλια που δεν πήραν άδεια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα