Αγνοούμενοι Τέμπη: Μαμά κοιμήσου, θα αργήσω…

Κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών και των οικείων για τους ανθρώπους που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στη Λάρισα με εμπορευματική αμαξοστοιχία και ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ή εντοπιστεί. Ανάμεσά τους ο 20χρονος Αναστάσιος Κουτσόπουλος από την Καρδίτσα ο οποίος επιβιβάστηκε από την Καρδίτσα στο μοιραίο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. «Δεν έχουμε κάποιο νέο του, περιμένουμε να μάθουμε νέα

του. Ξέρουμε ότι δεν ήταν σίγουρα στο πρώτο βαγόνι» είπε στον ΑΝΤ1 η σύντροφός του Μαριέττα Αλεξανδρή. Όπως συμπλήρωσε «έχουμε πάει σε όλα τα νοσοκομεία και δεν τον έχουμε βρει. Ψάξαμε αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στους επιβάτες που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία».

Η σύντροφος του Αναστάσιου μίλησε και στον Alpha και είπε ότι είχε μιλήσει μαζί του περίπου μια ώρα πριν το δυστύχημα, όταν, δηλαδή, είχε επιβιβαστεί στο τρένο. «Δεν μου είχε μεταφέρει ότι κάτι τον ανησυχεί. Ήξερα ότι είχε πάρα πολύ κόσμο και ότι καθόταν κάπου ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο βαγόνι» πρόσθεσε η κοπέλα σύμφωνα με την οποία οι γονείς του συντρόφου της έχουν βρίσκονται ήδη στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το Star ο 20χρονος ο οποίος ήταν φοιτητής της Γεωπονικής, επιβιβάστηκε στο τρένο στις 21:20 το βράδυ της Τρίτης. Το τελευταίο τηλεφώνημά του έγινε με τη μητέρα του στις 22:50 το ίδιο βράδυ στην οποία φέρεται να είπε «μητέρα κοιμήσου γιατί θα αργήσω». Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 20χρονος είπε στη μητέρα του ότι το τρένο είχε πολύ κόσμο και ότι θα υπάρχει καθυστέρηση. Η μητέρα του, όμως, δεν κοιμήθηκε μετά το τηλεφώνημα αυτό και στις 12 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε να προσπαθεί να τον βρεί στο τηλέφωνο κάτι που, όμως, δεν κατέστη δυνατό. «Ήμασταν δεμένοι και μου τον πήραν οι παλιοδολόφονοι» ξέσπασε ο αδερφός του.

Εκκλήσεις μέσω social media

Έκκληση για να βρεθούν οι αγνοούμενοι μετά το τραγικό δυστύχημα των τρένων με τους 47 νεκρούς στα Τέμπη κάνουν οι οικογένειές τους. Χρησιμοποιούν κάθε δυνατό μέσο για να βρουν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και δύο Κύπριοι, που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής από την στιγμή της απίστευτης σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται ένας πατέρας που κρατάει στα χέρια του τις φωτογραφίες της αγνοούμενης φίλης του γιου του. Πρόκειται για την 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου, η οποία αποφοίτησε πρόσφατα από την οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε η κοπέλα από την Πάφο, βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι και από τις 11 χθες το βράδυ δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Μάλιστα όπως είπε «οι γονείς της έρχονται από την Κύπρο στη Λάρισα».

Και η οικογένεια του Κυπριανού Παπαϊωάννου προσπαθεί να μάθει για την τύχη του 23χρονου φοιτητή. Φίλοι και συγγενείς απευθύνουν έκκληση και μέσω social media προκειμένου να βρεθούν τα δύο παιδιά από την Κύπρο.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Αναστασία Αδαμίδου (24 χρόνων)
Κυπριανός Παπαϊωάννου (23 χρόνων)
Τα δυο παιδιά από Κύπρο που ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη!
Όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές.#Τεμπη pic.twitter.com/7T1qDzI9hV

— Marina (@all_for_MARINA) March 1, 2023

Οι ανθρώπινες ιστορίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα λυγίζουν καρδιές. Ο αδερφός ενός αγνοούμενου κάνει και εκείνος συνεχείς αναρτήσεις για να βρεθεί ο 34χρονος αδερφός της, Βάιος Βλάχος. Στην ανάρτηση επισημαίνεται ότι η κοπέλα του αγνοούμενου νοσηλεύεται στην Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ στο ταξίδι μαζί τους, είχαν και το σκυλάκι τους.

Όπως πρότειναν και πιο κάτω, βαζω και μια φωτογραφία της κοπέλας του αδερφού μου και απο το σκυλάκι τους (τις έχουμε εντοπίσει), από το πρώτο ταξίδι προς Αθήνα.

Μπορεί να μην είδατε τον αδερφό μου, αλλά να είδατε τα κορίτσια μας#Τεμπη_Τραγωδία #τεμπη_εγκλημα #Τεμπη pic.twitter.com/Oe2g7e59uZ

— Βαγγέλης Βλάχος (@yatachelys) March 1, 2023

Και την 22χρονη Ιφιγένεια, αλλά και την Αγάπη Τσακλίδου, φοιτήτρια του ΑΠΘ ψαχνουν οι δικοί τους άνθρωποι και απευθύνουν παντού έκκληση για να βρεθεί.

Η κοπέλα ονομάζεται Ιφιγένεια, 22 χρόνων , μεσαίου ύψους, αδύνατη με τα χαρακτηριστικά όπως στην φωτογραφία. Βρισκόταν (μάλλον) στο 3ο βαγόνι με τον φίλο της ο οποίος απεγκλωβίστηκε. Για την κοπέλα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ακόμα.!

— Konna (@konna09) March 1, 2023

Την ίδια ώρα ακόμα αγνοείται και ένας 23χρονος με την ξαδέρφη του Σαββίνα Χατζηφωτίου να έχει μεταβεί από τον Πειραιά με την οικογένειά του νεαρού στην Λάρισα από νωρίς το πρωί προκειμένου να τον ψάξουν παντού και με την ελπίδα να μην σβήνει.

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Αυτά είναι τα νέα παιδιά που αγνοούνται μετά τη φονική σύγκρουση

Οι οικείοι και συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα προκειμένου να ενημερωθούν για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

2410683175 (διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας)

2410683176 (διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγνοούμενοι Τέμπη, Μαμά,agnooumenoi tebi, mama