Αύξηση του καρκίνου κατά 75% έως το 2030 αναμένουν οι επιστήμονες

Απαισιόδοξα είναι τα στοιχεία του Διεθνούς Πρακτορείου για την Έρευνα του Καρκίνου, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες περίπου 75% αναμένεται να αυξηθούν τα νέα περιστατικά καρκίνου διεθνώς έως το 2030, ενώ η αύξηση στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη θα ξεπεράσει το 90%!

Ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ Μάρτιν Πλάμερ, ανέλυσαν δεδομένα από 184 χώρες, ανιχνεύοντας τις τάσεις εμφάνισης καρκίνου στον πληθυσμό, σε σχέση με το γενικότερο επίπεδο της ανάπτυξης.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν

ότι ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως του τραχήλου της μήτρας και του στομάχου, φαίνεται να μειώνονται διαχρονικά σε αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες, όμως αυτές οι μειώσεις πιθανότατα θα αντισταθμισθούν από τις σημαντικές αυξήσεις άλλων μορφών καρκίνου, που σχετίζονται με το «δυτικό» τρόπο ζωής, όπως του μαστού, του προστάτη και του παχέως εντέρου.

Οι ευρωπαϊκές και άλλες χώρες με υψηλότερο δείκτη ανάπτυξης έχουν υψηλότερα ποσοστό καρκίνων, που σχετίζονται με το κάπνισμα όπως των πνευμόνων, με την αναπαραγωγή, την παχυσαρκία και τη διατροφή δηλαδή του μαστού, του προστάτη και του εντέρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, καθώς θα βελτιώνεται το επίπεδο ζωής στις φτωχότερες χώρες, αναμένεται από την μία πλευρά να μειωθούν οι καρκίνοι, που σχετίζονται με τις μολύνσεις από ιούς, αλλά να αυξηθούν από την άλλη αισθητά μορφές καρκίνου που ήδη γνωρίζουν εξάπλωση στις δυτικές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα