Αύξηση της θητείας των φαντάρων από το 2012

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τις εισηγήσεις των γενικών επιτελείων των Ένοπλων Δυνάμεων για αύξηση του χρόνου θητείας των φαντάρων από το νέο έτος, σύμφωνα με όσα επικαλείται σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Η στρατιωτική ηγεσία έχει προτείνει αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, ήτοι 12 μήνες θητείας για τον Στρατό Ξηράς και 15 για Αεροπορία και Ναυτικό. Σε κάθε περίπτωση αυτό δε θα επηρεάσει τους υπηρετούντες, αλλά τις νέες σειρές.

Όπως

έχει τονιστεί ουκ ολίγες φορές από την ηγεσία των ΕΔ, η δραματική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και οι μέχρι σήμερα μειώσεις της στρατιωτικής θητείας δεν ακολουθήθηκαν από τις ανάλογες προσλήψεις μονίμου προσωπικού, όπως τουλάχιστον αυτές είχαν εξαγγελθεί από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.

Απόρροια αυτής της εξέλιξης ήταν να δημιουργηθούν μεγάλες ελλείψεις σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας. Στη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού συνέβαλε, συν τοις άλλοις, και το κύμα παραιτήσεων του περασμένου χρόνου και κυρίως των αιτήσεων για συνταξιοδότηση όσων είχαν συμπληρώσει τα προβλεπόμενα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό, πως τις χρονιές 2010 και 2011 οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο της τελευταίας εικοσαετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα