Αύξηση της στρατιωτικής θητείας… «εν καιρώ»

Στο προσκήνιο και πάλι η αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τουλάχιστον 3 μήνες, φτάνοντας στους 12 μήνες για το Στρατό Ξηράς και στους 15 για Αεροπορία και Ναυτικό.

Τα Γενικά Επιτελεία των Ένοπλων Δυνάμεων έχουν ήδη κάνει τις εισηγήσεις τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τάσσονται υπέρ της αύξησης της θητείας, προκειμένου επανδρωθούν μονάδες και να καλυφθούν τα προβλήματα λειτουργίας και οι ελλείψεις που εντοπίζονται καθημερινά στα στρατόπεδα.

Όπως τόνισε στην εφημερίδα «Έθνος» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος,

«η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά στις σχετικές μελέτες που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων για τη διασφάλιση της μαχητικής ικανότητας και αποδοτικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πάντως ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει άμεσα και αναφέρει σχετικά:

«Συμμερίζομαι την ανησυχία ότι οι νέοι δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης ούτε να στερηθούν της δυνατότητας άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης. Για το θέμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και όλα θα πρέπει να εξεταστούν εν καιρώ, να συνεκτιμηθούν και να αξιολογηθούν με γνώμονα τις εθνικές μας ανάγκες».

Keywords
Τυχαία Θέματα