Αυτός ο παίκτης ήταν όλα τα λεφτά στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ! (video με το γκολ και …Αλέφαντος για κόκκινους και πράσινους)

Η μάχη μεταξύ των ομάδων συνεχίζεται ενώ τα σχόλια δίνουν και παίρνουν μετά το πέρας της της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου. Διαβάστε τι λέει με το γνωστό του στιλ ο Νίκος Αλέφαντος για τα παιχνίδια στο sportdog.gr:

Πόσο δικαιώνομαι σε όσα λέω. Θυμάστε το κράξιμο που είχα ρίξει στον Δέλλα για την αλλαγή του Σιμόες στο Καραϊσκάκη. Ο Σιμόες ήταν πάλι με τον ΠΑΟΚ όλα τα λεφτά. Θυμάστε επίσης το κράξιμο που ρίχνω στον Μπερμπάτοφ, από τα πρώτα παιχνίδια

που τον είδα βγήκα και είπα με τίτλο προς τον Σαββίδη: «Δώσε του 200 και την ελευθέρας του το γρηγορότερο να γλιτώσεις περισσότερα λεφτά«. Κακός χαρακτήρας και σε κατάσταση περιπατητή.

Κάθε φορά ο Τούντορ αλλάζει και μία ενδεκάδα, της κακομοίρας γίνεται με τη σύνθεση του ΠΑΟΚ. Ο Ανέστης πάντως τη γλίτωσε την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ άξιζε την ισοπαλία. Όταν έμεινε με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ μετά την αποβολή του Μπερμπάτοφ, άξιζε να βάλει γκολ.

Ο ΠΑΟΚ θέλει πέντε μεταγραφές βαρβάτες αν σκοπεύει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ είναι ομάδα του προπονητή, με ένα 4-3-3 που γίνεται 4-5-1 όταν κλείνουν πίσω, είναι ξύπνιος αυτός ο προπονητής, αν πετάξει ένα γκολ μετά δεν ντρέπεται να το υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια. Δεν ανοίγεται, κρατάει τα μπόσικα. Δεν έχει παίκτες ποιότητας αλλά την πάει καλά την ΑΕΚ. Τα δίνουν όλα εκεί, παίζουν σκυλίσια. Με αλληλοκαλύψεις, παίζουν όλοι για ένας και ένας για όλους.

Ήταν ένα ψυχωμένο ματς, βλεπόταν γιατί είχε μάχες, όμως έλειπαν οι μεγάλοι παίκτες του παρελθόντος. Οι νεαροί σε ηλικία έχετε χάσει μεγάλες ματσάρες στο παρελθόν. Πάντα η ΑΕΚ είχε μεγάλους παίκτες, ενώ και ο ΠΑΟΚ υπήρχαν κάποια χρόνια που είχε μεγάλους παικταράδες. Ειδικά η δεκαετία του 70΄ ήταν χρυσή για τον ΠΑΟΚ, τέτοιοι παίκτες δεν ξαναπέρασαν, δε θα ξεχάσω εκείνη την ομάδα.

Με τερματοφύλακα Φορτούλα, με ακραία μπακ της Εθνικής Γούναρη-Ιωσηφίδη, με δύο στόπερ γερά παιδιά Πέλλιος- Φουντουκίδης, με μία τετράδα στα χαφ την καλύτερη της εποχής: Ένας ρόμβος με κόφτη Αποστολίδη, χαφ δεξί Τερζανίδη, χαφ αριστερό Σαράφη, και τον Κούδα μπροστά τους. Ένας Κούδας φανταστικός παίκτης, και γκολτζής, δεν έχει βγάλει η Θεσσαλονίκη άλλον τέτοιο ποδοσφαιριστή. Μπροστά είχαν Κερμανίδη και Γκουερίνο.

Εκείνη τη δεκαετία κέρδισε ο ΠΑΟΚ πολύ κόσμο στη Βόρειο Ελλάδα. Τώρα τι να δεις, τα νέα παιδιά τρέχουν, προσπαθούνε, κάτι θα κερδίσει από αυτά τα νέα παιδιά ο ΠΑΟΚ στο μέλλον, αλλά θέλει πέντε παικταράδες.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Τον Ζντίελαρ τον παρουσιάζουν ως κόφτη, δεν είμαι σίγουρος όμως και θα σας πω το λόγο. Πρώτα απ΄ όλα βέβαια είναι καλός παίκτης ο 20χρονος. Είναι τεχνίτης, μπαλαδόρος, παίρνει την μπάλα ωραία από τα στόπερ να τη δίνει. Όταν όμως είναι να αναχαιτίσει θέλει δουλειά, τον βλέπω όχι πολύ γρήγορο. Και θέλω να τον δω απέναντι σε καλούς αντιπάλους, όχι με μικρή ομάδα. Καλός νεαρός πάντως, καλή μπάλα, καλά σωματικά προσόντα.

Επίσης μου άρεσε ο Πουλίδο. Στο β΄ ημίχρονο. Έχει καλά σωματικά προσόντα, είναι γρήγορος, ξέρει και μπαλίτσα. Θέλω να του δοθούν παιχνίδια να τον δούμε καλύτερα. Στο β΄ ημίχρονο ήταν πολύ καλός, αξίζουν τον κόπο και ο Πουλίδο και ο 20χρονος Σέρβος να τους βλέπουμε πιο συχνά.

Ο Τσόρι δεν ακούμπησε την μπάλα. Όλο το οικοδόμημα του Ολυμπιακού είναι ο Φορτούνης. Μπήκε μέσα πάλι και έκανε τη διαφορά. Μπορεί να ανέβει πολύ ψηλά αυτό το παιδί άμα δεν το φρενάρει ο Τσόρι. Είναι λίρα εκατό για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δε βγάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια παίκτες σαν τον Φορτούνη. Στερέψαμε. Ο Φορτούνης είναι σαν να βγήκε από άλλο ποδόσφαιρο, καμία σχέση με έλληνα παίκτη νέας γενιάς. Έχει στόφα μεγάλου παίκτη αφότου έφτιαξε τα τρεξίματά του και αφότου δυνάμωσε. Σε περνάει κατά μέτωπο, σε αδειάζει, κάνει επελάσεις -ακόμα και μέσα στο Λονδίνο με την Άρσεναλ- φτάνει στην περιοχή και έχει δύο πόδια κανόνια για σουτ ή για ασίστ. Σε περνάει σαν αέρας και σου κάνει το απρόβλεπτο. Προσέξτε τον σαν κόρη οφθαλμού.

Τώρα θα πω και αυτά που δε μου άρεσαν. Μεγάλα λάθη ο Ντα Κόστα πίσω. Επί μονίμου βάσεως. Ο Σιόβας δεν είναι στα καλά του. Ο Μποτία είναι πιο καλός από αυτούς αλλά όλο τραυματίζεται. Έχεις πρόβλημα με τα στόπερ.

Το πρόβλημά μου εμένα είναι με τα εξτρέμ. Ο Πάρντο έχει νεκρωθεί, έκανε τρία-τέσσερα καλά ματς και έκτοτε είναι ανύπαρκτος. Ο Ντουρμάζ συναντά δυσκολίες. Κι όλα τα εξτρέμ μας έχουν ένα κακό: Δεν κάνουν κίνηση μέσα στην περιοχή χωρίς την μπάλα να βγουν σε θέση για γκολ. Απαράδεκτο αυτό για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Περιμένουν να πάρουν την μπάλα για να μπουν.

Τον Παναθηναϊκό τον είδα βελτιωμένο, του βγαίνουν καλές οι δύο μεταγραφές που έκανε με λίγα λεφτά. Ο ένας είναι ο Μπουμάλ για τον οποίο σας είχα πει πολλές φορές ότι τον γουστάρω, από τον Πανιώνιο που έπαιζε. Κάνει πολλή δουλειά στον Παναθηναϊκό, θα ντριμπλάρει, θα μπει, θα σουτάρει, θα δημιουργήσει καταστάσεις. Και ξαναλέω ότι βλέπω πολύ καλύτερο αυτό το δεξί μπακ τον Ιταλό που πήρανε σε σχέση με τον Γερμανό που είχανε εκεί, τον Βέμερ. Ο Ιταλός είναι γρήγορος παίκτης, δυνατός, δύσκολα του φεύγεις, και προωθείται κιόλας. Ενώ ο άλλος έτρωγε πολλές ντρίμπλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα