Αυτομόλησε στη Νότια Κορέα στρατιώτης της Βόρειας Κορέας

Απόδραση από τη Βόρεια Κορέα έκανε σήμερα ένας έφηβος στρατιώτης ο οποίος πέρασε στη Νότια Κορέα, διασχίζοντας τα σύνορα των δύο χωρών στο σημείο της Αποστρατιωτικοποιημένης Ζώνης. Την πληροφορία ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας της Νοτίου Κορέας, χωρίς ωστόσο η πληροφορία αυτή να επιβεβαιώνεται και επίσημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι περίπου χίλιες αποδράσεις, είτε πολιτών, είτε στρατιωτικών καταγράφονται κάθε χρόνο από τη Βόρεια στη Νότια Κορέα,

όμως οι περισσότερες γίνονται από την πλευρά των συνόρα με την Κίνα και όχι από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, η οποία φυλάσσεται πολύ καλά. Μάλιστα παρόμοιο γεγονός έχει να συμβεί από το 2012 στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, ο στρατιώτης προσέγγισε ένα απομακρυσμένο συνοριακό νοτιοκορεατικό φυλάκιο στην κομητεία Χουάτσεον της επαρχίας Γκανγκουόν, στο κεντρικό τμήμα της χερσονήσου, γύρω στις 8 π.μ. (τοπική ώρα) σήμερα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας και εξέφρασε με σαφήνεια την πρόθεσή του να αυτομολήσει, όπως δήλωσε αξιωματούχος και ως εκ τούτου δεν υπήρξαν πυροβολισμοί. Ο στρατιώτης συνελήφθη και θα ανακριθεί.

Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη εκτείνεται κατά μήκος της κορεατικής χερσονήσου σε πλάτος τεσσάρων χιλιομέτρων και είναι οχυρωμένη με νάρκες και συρματοπλέγματα. Στη νοτιοκορεατική πλευρά υπάρχουν τηλέφωνα ώστε λιποτάκτες από τον Βορρά να μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε πως ο βορειοκορεατικός στρατός τοποθέτησε νάρκες σε κάποια τμήματα των συνόρων φέτος, σε μία προσπάθεια προφανώς να αποτρέψει αυτομολήσεις.

Πηγή: news247

Keywords
Αναζητήσεις
ποδραση απο τη βορειο κορεα
Τυχαία Θέματα