Αυτοδιοικητικό θέμα η ρομποτική στα σχολεία

Την πρωταθλήτρια Ελλάδος Ρομποτικής ομάδα του melon lab, Unirevsals FTC υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Η Unirevsals FTC φεύγει στις 15 Απριλίου για το Houston των ΗΠΑ για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Λίγη ώρα πριν την ομάδα είχε βραβεύσει ο Δήμαρχος Πειραιά

κ. Γιάννης Μόραλης και ως χορηγός και υποστηρικτής της ομάδας. Ο Δήμος Πειραιά εκπονεί εδώ και καιρό ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρομποτικής στα σχολεία.

Διότι η ρομποτική στα σχολεία έχει γίνει ένα άκρως αυτοδιοικητικό θέμα καθώς ένας – ένας οι δήμοι ανακαλύπτουν ότι αποτελεί ότι το καλύτερο μπορούν να προσφέρουν στα σχολεία τους σε αυτό που ορίζουμε ως εξωσχολική εκπαίδευση, συμπληρωματικά προγράμματα και δημιουργική απασχόληση. Η ρομποτική άλλωστε δεν είναι ακριβώς αυτό που παραπέμπει όπως ακούγεται. Είναι ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μια μεθοδολογία ομαδικής υλοποίησης για μία σκέψη

H ΕΕΤΑΑ εκπονεί ένα μεγάλο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής για τα ΚΔΑΠ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ

Η ιστορία ξεκίνησε άλλωστε όταν ο σημερινός Υπουργός κ. Παπαστεργίου που έγινε γνωστός ως ο πρωτοπόρος δήμαρχος Τρικκαίων και μετέπειτα πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ξεκίνησε το πρόγραμμα στα σχολεία του και στην συνέχεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας μοίρασε κιτ εκπαιδευτικού υλικού σε 1821 σχολεία της Ελλάδας. Και η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε αντίστοιχο πρόγραμμα που προβλέπει 800 εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής (8 ανά σχολική μονάδα) που θα διανεμηθούν σε 100 Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με το σχετικό λογισμικό, προκειμένου να διεξαχθούν ειδικά μαθήματα, υπό την μορφή πρότυπων σεμιναρίων.

Δεν είναι λίγοι ποια οι δήμοι που ενισχύουν τα σχολεία τους με εκπαιδευτικά κιτ και χορηγούν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους καθηγητές προκειμένου η ρομποτική να υλοποιηθεί με σωστό και πιστοποιημένο τρόπο. Το mellon lab που εκπαίδευσε την πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι ένα πρωτοποριακό εργαστήριο με πιστοποιημένους εκπαιδευτές από τους διεθνείς οργανισμούς για να εκπαιδεύουν εκπαιδευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοδιοικητικό,aftodioikitiko