Αφγανιστάν: τουλάχιστον 18 νεκροί σε τρεις επιθέσεις

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα άμαχοι - γυναίκες και παιδιά – είναι ο απολογισμός των θυμάτων των τριών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο νότιο και ανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

 Δέκα πολίτες έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη βόμβα  που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο.  Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Φαρίντ Αχμαντ, τα θύματα επέβαιναν σε αυτοκίνητα και βρίσκονταν καθ΄οδόν προς τη συνοικία Μούσα Κάλα στην επαρχία Χελμάντ για να παρευρεθούν σε γάμο.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Μπάντπαχ της ανατολικής επαρχίας Λαγκμάν,

όπου πέντε  στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, σύμφωνα με το Σαρχάντι Ζουάκ, εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Κατά την τρίτη επίθεση, βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Κανταχάρ, με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να σκοτωθούν και ακόμη τέσσερες να τραυματιστούν.

Τα περιστατικά βίας παρουσιάζουν αύξηση ανά τη χώρα καθώς φτάνει η ημερομηνία για την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, το 2014, και την παράδοση του ελέγχου στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα