Αφγανιστάν: εκδίκηση για τη δολοφονία των αμάχων προανήγγειλαν οι Ταλιμπάν

Εκδίκηση για τον θάνατο κάθε μάρτυρα που δολοφονήθηκε άγρια από εισβολείς, προανήγγειλαν με ανακοίνωση τους οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κάνουν λόγο για ανελέητο σφαγιασμό αθώων παιδιών, γυναικών και γερόντων. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί απάντηση στη δολοφονική επίθεση αμερικανού στρατιώτη την Κυριακή εναντίον αμάχων στην επαρχία Κανταχάρ, κατά την οποία 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους μεταξύ των οποίων 9 παιδιά και τρεις γυναίκες.

Ο αμερικανός στρατιώτης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περπάτησε περίπου 1600 μέτρα από το στρατόπεδο, άνοιγε αδιακρίτως τις πόρτες σπιτιών

του διπλανού χωριού και πυροβολούσε όποιον βρισκόταν μέσα.

Η συγκεκριμένη επίθεση θα βλάψει μακροπρόθεσμα την αμερικανική βοήθεια στη χώρα, ενώ όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς μια τέτοια ενέργεια μπορεί να οδηγήσει στην καθυστέρηση της υπογραφής της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας.

Προσχεδιασμένη και ασυγχώρητη χαρακτήρισε τη δολοφονία ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τα θερμά συλλυπητήρια για την αποτρόπαια πράξη αμερικανού στρατιώτη μετέφερε στον αφγανό πρόεδρο και η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία επισκέφτηκε σήμερα τη βάση της Μασάρ-ι-Σαρίφ.

Η ίδια ωστόσο φάνηκε επιφυλακτική με την απομάκρυνση των γερμανικών στρατευμάτων από τη χώρα μέχρι το 2014.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι η πολιτική διαδικασία συμφιλίωσης δεν αρκεί καθώς, πρέπει να προχωρήσει και η πολιτική ανοικοδόμηση της χώρας από τους διεθνείς χορηγούς, ξεκινώντας από τα βορειοανατολικά του Αφγανιστάν.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα