Αφγανιστάν: 4 βομβιστές σκόρπισαν τον θάνατο σε 22 αστυνομικούς

Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη στην επαρχία Λόγκαρ, έξω από την πρωτεύουσα Καμπούλ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, καθώς 4 αντάρτες Ταλιμπάν που ήταν καμικάζι βομβιστές σκότωσαν 22 αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλες αντίστοιχερς, με στόχο τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την αποχώρηση των περισσότερων μάχιμων ξένων στρατευμάτων στα τέλη της περυσινής χρονιάς.

Την ίδια στιγμή, στο γειτονικό Πακιστάν, μια άλλη επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν εναντίον ενός αρχηγείου της επαρχιακής αστυνομίας

στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους στην ανατολική πόλη Λαχόρη. Αντάρτες είπαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε εκδίκηση για τους πρόσφατους απαγχονισμούς συμμαχητών τους.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, νωρίτερα σήμερα, μια μαγνητική βόμβα που ήταν τοποθετημένη σ” ένα όχημα 4Χ4 προκάλεσε τον τραυματισμό ενός ανθρώπου στην ανατολική Καμπούλ.

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και του Πακιστάν είναι χωριστές οργανώσεις που μοιράζονται το στόχο της εγκαθίδρυσης μιας σκληροπυρηνικής ισλαμικής διακυβέρνησης.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα