ΑΕΙ: Δυο 48ωρες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί

Δεν κάμφθηκαν οι αντιδράσεις των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, οι οποίοι στη σημερινή κρίσιμη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν δυο 48ωρες απεργίες, που θα ξεκινήσουν από αύριο, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, αποφάσισαν να ζητηθεί η συμβολή στον αγώνα τους από τις Συγκλήτους του ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών,

αναστέλλοντας καθολικά την λειτουργία των πανεπιστημίων.

Εξάλλου, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ το Καποδιστριακό έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης των μαθημάτων την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, δηλαδή αύριο.

Την ίδια στιγμή, λόγω της απεργίας για τη διαθεσιμότητα εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων σε 8 ΑΕΙ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δεν διεξήχθη η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για χιλιάδες φοιτητές, ενώ ακόμη το σύνολο των σπουδαστών των δύο ιδρυμάτων δεν ξεκίνησε μαθήματα. Πάντως, και οι 9 σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν, ενώ για το εξάμηνο των φοιτητών είπε ότι «θα σωθεί» και πρόσθεσε ότι «ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10-15 Οκτωβρίου. Άρα έχουν χαθεί 3-4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν».

Εν τω μεταξύ, το ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει η αποστολή των καταλόγων με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων, ενώ το «όχι» που εισέπραξαν οι διοικητικοί από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ήταν αρνητική στην αίτηση των πανεπιστημίων κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα, φαίνεται να τους έχει κάνει να υποχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα