Άδωνις – Αυτιάς: Η στιγμή που ο δημοσιογράφος… τα παίρνει

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προανήγγειλε στοχευμένα μέτρα ”για όσους έχουν ανάγκη”. Ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ σχολίασε τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτοξεύτηκε στο 6,2% τον Ιανουάριο, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997, εξήγησε ότι και οι ΗΠΑ εμφανίζουν

τον υψηλότερο πληθωρισμό από το 1970, το Βέλγιο από το 1951, η Ευρωζώνη από την ίδρυσή της και η Γερμανία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένταση με τον Γιώργο Αυτιά

Ο υπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αύξηση των καταθέσεων και προκάλεσε τον εκνευρισμό του Γιώργου Αυτιά. Ο δημοσιογράφος πήρε το λόγο και είπε πως ”οι καταθέσεις αυξήθηκαν επειδή τα πάντα ήταν κλειστά για καιρό, λόγω της καραντίνας και ο κόσμος κατανάλωσε πολύ λιγότερο” και πρόσθεσε με έντονο ύφος ”δεν μπορώ να ακούω πως οι καταθέσεις αυξήθηκαν από πολίτες που παίρνουν 400 ευρώ, μην μου ανεβάζεις το αίμα πρωί πρωί”.

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά: ”Ακριβώς Γιώργο μου, εσύ αύξησες τις καταθέσεις σου, δεν παίρνεις 400 ευρώ”. ”Όσοι παίρνουν 400 ευρώ, θα βοηθηθούν με το επίδομα”, είπε τέλος ο υπουργός και η συζήτηση για την οικονομία και την ακρίβεια συνεχίστηκε κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα