«Αδειάζει» Μπίκα, Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, εμπλέκει σε αυτήν τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Κωνσταντίνο Μπίκα.

Ειδικότερα, καταθέτοντας στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Διώτης παρέδωσε στους βουλευτές

μια σειρά e-mails, που είχε ανταλλάξει ο ίδιος με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το USB. Τα 8 στο σύνολο e-mails αντηλλάγησαν στις αρχές Ιουλίου του 2011, όταν δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ήδη μεταφερθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο όπως προκύπτει από αυτά συνέχισε να ασχολείται με την υπόθεση.

Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ γνώριζαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όσο και πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας. Ο πρώτος είχε δηλώσει ότι δεν γνώριζε για την λίστα τίποτα παραπάνω από το ότι παρελήφθη, ενώ ο κ. Μπίκας έχει καταθέσει ότι ενημερώθηκε από τον ξένο τύπο για την υπόθεση.

Το περιεχόμενο των e-mails

Στο πρώτο e-mail, το οποίο εστάλη στις 3 Ιουλίου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλεί τον κ. Διώτη στο σπίτι του για φαγητό. Ο κ. Διώτης απαντά στις 7 Ιουλίου: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά λόγοι ανεξάρτητοι από την θέληση μου δεν μου επέτρεψαν να έρθω».

«Να είσαι καλά θα σε πάρω να τα πούμε», ανταπαντά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ επανέρχεται με επόμενο e-mail: «Περάσαμε καλά κρίμα που δεν μπόρεσες να έρθεις. Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;».

«Ναι, αλλά δεν είμαι και ο καλύτερος σε αυτά. Έχει γίνει ήδη επεξεργασία; Έχουμε ήδη συζητήσει με τον Κώστα», απαντά επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

«Ποιον Κώστα; Είχα δώσει στον Καπελέρη να ελέγξει καμία 30ρια ονόματα. Σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στον εισαγγελέα», αναφέρει το επόμενο μήνυμα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Τον Μπίκα εννοώ, μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον πρωθυπουργό , το άλλο θέμα το παρακολουθώ», είναι η απάντηση του κ. Διώτη. «Ναι, μιλήσαμε και του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και με κάνει να αναρωτιέμαι», απαντά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Απαντήσεις στα ερωτηματικά που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη αλληλογραφία αναμένεται να δοθούν από τον κ. Διώτη σήμερα (Τετάρτη), αφού θα κληθεί εκ νέου να καταθέσει στην προανακριτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα