«Άδειασμα» στο ΣΔΟΕ από Παπακωνσταντίνου

Το «μπαλάκι» στο ΣΔΟΕ και κατ’ επέκταση στους κ.κ. Καπελέρη και Διώτη ρίχνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή διαφάνειας της Βουλής όπου και έχει κληθεί για να καταθέσει για τη «λίστα Λαγκάρντ».   

Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Παπακωνσταντίνου

τήρησε μια στάση απαξίωσης της οικονομικής υπηρεσίας υποστηρίζοντας πως οι γερμανικές αρχές του έστειλαν το Δεκέμβριο του 2009 στοιχεία με Έλληνες καταθέτες από το Λίχνεσταϊν ωστόσο το πόρισμα του ΣΔΟΕ για αυτά τα στοιχεία, εστάλη 14 μήνες μετά.

«Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έδωσα όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ στον Γιάννη Καπελέρη μαζί με τον φόβο ότι θα μπορούσαν τα στοιχεία να διαρρεύσουν δεδομένου ότι η κ. Λαγκάρντ ανάφερε ότι όλο το υλικό είναι απόρρητο».

Ο πρώην υπουργός σχετικά με τον κ. Καπελέρη τόνισε πως του ζήτησε περαιτέρω έλεγχο για τα 20 ονόματα που δεν δικαιολογούνται οι καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό ενώ για τον κ. Διώτη ανέφερε ότι του παρέδωσε όλα τα ονόματα της λίστας για να κάνει έρευνα και έλεγχο.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε με ιδιαίτερη έμφαση: «Το ΣΔΟΕ από τη φύση του δεν πρέπει να περιμένει πολιτικές εντολές για να κάνει ή να μην κάνει έλεγχο, πρέπει να ενεργεί αυτόνομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα