ΑΔΕΔΥ: Εξαιρετικά επίκαιρη λαϊκή διεκδίκηση το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»

Σε μήνυμά της για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά επίκαιρη λαϊκή διεκδίκηση» σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ, επειδή οι δυνάμεις του φασισμού έχουν σηκώσει κεφάλι, δολοφονούν και εκμεταλλεύονται με απροκάλυπτο και τον πιο χυδαίο και προκλητικό τρόπο την ελληνική κοινωνία».

«Την

ίδια ώρα, η κοινωνία δοκιμάζεται σήμερα και ξανά «εξαιτίας της αναλγησίας τρόικας και συγκυβέρνησης, που δεν δίστασαν να επιβάλουν ένα ακόμη επαχθές και επώδυνο πακέτο μέτρων, πιο σκληρό από τα προηγούμενα», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

«Σε μια εποχή, γενικευμένης πλέον οικονομικής κρίσης το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου και της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ και καλεί τέλος τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο και στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί το Κυριακή προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα