Wikileaks: Ο Σνόουντεν δεν έχει αποδεχτεί επίσημα άσυλο από τη Βενεζουέλα

Μεγάλη σύγχυση επικράτησε σήμερα για το αν ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποφάσισε να δεχτεί αίτημα της Βενεζουέλας να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο, καθώς αρχικά ο ρώσος αξιωματούχος Αλεξέι Πουσκόφ το είχε αναφέρει στο Twitter και λίγο αργότερα ο ίδιος απέσυρε την πληροφορία.

Όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο το Wikileaks, o πρώην συνεργάτης της NSA, που παραμένει στο αεροδρόμιο της Μόσχας,

για την ώρα δεν έχει αποδεχτεί το αίτημα από τη Βενεζουέλα και ανέφερε ότι οι χώρες που εμπλέκονται στην απόφαση να του δώσουν άσυλο θα το ανακοινώσουν «αν και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή». Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Εκτός από τη Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και η Βολίβία φέρονται διατεθειμένες να δώσουν άσυλο στον 30χρονο πρώην συνεργάτη της NSA. Είχε απευθύνει αιτήματα σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ τους και ευρωπαϊκές, αλλά τα περισσότερα δεν έγιναν δεκτά.

Πάντως, δεν υπάρχουν απευθείας επιβατικές πτήσεις από αυτές τις χώρες προς την Μόσχα.

Ο Σνόουντεν πιστεύεται ότι παραμένει για τρίτη εβδομάδα στο χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, ενώ οι με νεότερες δηλώσεις ο Πούτιν ανέφερε ότι «καλό θα ήταν ο Σνόουντεν να επιλέξει γρήγορα τον τελικό του προορισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα