To top 10 των τηλεοπτικών ταινιών που αγάπησαν οι «πειρατές» το 2012

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ιστοσελίδα Torrentfreak παρουσίασε τη δεκάδα με τις επιτυχημένες σε... παράνομο downloading τηλεοπτικές σειρές για το 2012! Όπως ήταν αναμενόμενο, το «Game of thrones» στέφθηκε βασιλιάς του «πειρατικού» downloading, καθώς οι περιπέτειες των Stark και των υπόλοιπων οικογενειών καθήλωσαν το κοινό. Χαρακτηριστικά, η σειρά έφτασε τα 4.280.000 downloads για ένα επεισόδιο, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι «κανονικοί» τηλεθεατές ήταν 4.200.000.

Αν και τα τελευταία χρόνια τα πειρατικά downloads

τηλεοπτικών σειρών παρέμεναν σταθερά ή παρουσίαζαν πτώση, φέτος σημειώθηκε αύξηση λόγω των πολλών παραγωγών σειρών, παρά τις ενέργειες κατά πειρατικών ιστοσελίδων. Ο κύριος όγκος της πειρατικής δραστηριότητας προέρχεται από περιοχές και χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Στην περίπτωση του Game of Thrones, δύο από τους λόγους που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας ήταν καθυστερήσεις στην προβολή των επεισοδίων εκτός των ΗΠΑ, και επιλογές στρατηγικής της παραγωγού, ΗΒΟ, που δεν κατέστησε τα επεισόδια διαθέσιμα online σε υπηρεσίες όπως το Netflix, το Hulu, το Amazon Prime κ.α.

Οι δέκα δημοφιλέστερες «πειρατικές» τηλεοπτικές σειρές ήταν οι εξής:

1. Game of Thrones

2. Dexter

3. The Big Bang Theory

4. How I met your Mother

5. Breaking Bad

6. The Walking Dead

7. Homeland

8. House

9. Fringe

10. Revolution

Keywords
Τυχαία Θέματα