To λειτουργικό Android είναι φτιαγμένο για "σπάει" λένε οι ειδικοί!

Νέους τρόπους να επιτεθούν στα κινητά με Android λειτουργικό σύστημα εντόπισαν οι ερευνητές που έκαναν επίδειξη των μεθόδων τους.
Οι ειδικοί ανακοίνωσαν τις νέες μεθόδους με τις οποίες παραβιάζουν την ασφάλεια των Android τηλεφώνων στο συνέδριο Black Hat hacking που φιλοξενεί

6.500 στελέχη της ψηφιακής ασφάλειας από εταιρείες αλλά και κυβερνήσεις.

Αν και η Google έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ασφαλίσει το λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, ωστόσο και οι χάκερ έχουν αναπτύξει νέα προγράμματα που εκμεταλλεύονται τα κινητά τηλέφωνα. Οι χάκερ έκαναν επίδειξη ενός νέου τρόπου παγίδευσης των τηλεφώνων Android εκμεταλλευόμενοι τη νέα τεχνολογία NFC που έχουν πολλά τηλέφωνα (Near Field Communications).
Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες με φίλους τους, να κάνουν πληρωμές και να ανταλλάσσουν δεδομένα χωρίς να χρειάζεται η επαφή του τηλεφώνου, ασύρματα, εύκολα και γρήγορα φέρνοντας τα δύο τηλέφωνο πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
Οι χάκερ κατάφεραν να δημιουργήσουν μια συσκευή στο μέγεθος γραμματοσήμου που όταν τοποθετηθεί κοντά σε ένα τηλέφωνο μπορεί να το μολύνει με ιό.
Έτσι ένας χρήστης που θα επιχειρήσει να αγοράσει κάτι με την μέθοδο του NFC θα κολλήσει ιό στο τηλέφωνό του.
Προβλήματα εντοπίστηκαν τόσο στον browser των Android τηλεφώνων όσο και στο διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών Google Play.

πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα