Super League, ένα απέραντο “μπάχαλο”

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ανακοινώσεις, κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, παραπομπή παραγόντων σε δίκη και άλλα πολλά, είναι μερικά από τα γεγονότα που συνθέτουν ένα σκηνικό απόλυτου χάους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα που στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης οι φίλαθλοι ασχολούνται με το παιχνίδι πάνω στο χορτάρι, στη χώρα μας έχει εφευρεθεί ένα νέο άθλημα, το…ποδόσφαιρο εκτός γηπέδου.

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, είδαν το φως

της δημοσιότητας πολλά συμβάντα, τα οποία μόνο στην προώθηση του ελληνικού αθλητισμού δε βοηθούν.

Είδαμε, μεταξύ άλλων, την παραπομπή 28 παραγόντων του ποδοσφαίρου σε δίκη.

Ασχέτως αν θα αθωωθούν ή όχι, η εξέλιξη αυτή “λερώνει” το ήδη ξεθωριασμένο όνομα του ελληνικού πρωταθλήματος. Άλλωστε, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Είδαμε επίσης ομάδα να ζητάει την αφαίρεση βαθμών από μια αντίπαλη, με την δεύτερη να αντιδράει με ανακοινώσεις αναφερόμενη σε “ρουφιανιλίκια” και ούτω καθεξής.

Τα επεισόδια, από τους γνωστούς που τα προκαλούν, συνεχίστηκαν επίσης για άλλη μια αγωνιστική, με τις εικόνες αυτές να αποτρέπουν τον κόσμο από το να πληρώσει το εισιτήριό του και να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα, μαζί πιθανόν με την οικογένειά του.

Δεν αναφέρω τα ονόματα των ομάδων αυτών, γιατί πραγματικά δεν ενδιαφέρει ούτε εμένα, ούτε κανέναν φίλαθλο ο οποίος αγαπάει πραγματικά τον «βασιλιά των σπορ».

Αυτό που ενδιαφέρει τον φίλαθλο, είναι να σταματήσει όλη αυτή η παρωδία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να μπορεί να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, να μπορεί να πάρει το παιδί του και να πάει στο γήπεδο χωρίς φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα, και να γνωρίζει πως αυτό που βλέπει είναι αγνός αθλητισμός, και όχι δύο “μαγαζάκια” μεταμφιεσμένα με φανέλες και σορτσάκια.

Ξέρω, όλα αυτά τα παράπονα εκφράζονται εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά από εκείνα τα έτη μέχρι και σήμερα, δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως, και αυτό είναι κυρίως που πρέπει να μας βάλει να προβληματιστούμε ακόμα περισσότερο.

Ο φίλαθλος κόσμος συνήθιζε να πηγαίνει στο γήπεδο για να πανηγυρίσει, να χαρεί, να αισθανθεί.

Ακόμα και όταν η ομάδα του έχανε, ήξερε πως έβγαινε από τη θύρα του γηπέδου ψυχαγωγημένος, και πως είδε μια δίκαιη μάχη που κέρδισε ο καλύτερος.

Πλέον, το πρώτο πράγμα που κάνει μετά τη λήξη του αγώνα, είναι να δει τις αμφισβητούμενες φάσεις για να “τσεκάρει” αν κρύβονται “παιχνίδια” στο σκορ του ματς.

Το άρθρο Super League, ένα απέραντο “μπάχαλο” εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα