Spiegel: Η Νέα Δημοκρατία έχει σχέσεις με ακροδεξιά στοιχεία

Ρεπορτάζ με αναφορές σε σχέση της Νέας Δημοκρατίας με ακροδεξιά στοιχεία φιλοξενεί σήμερα (Μεγάλη Τρίτη) το Spiegel, ύστερα από τον απόηχο των αποκαλύψεων με το βίντεο Μπαλτάκου. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, «λίγο πριν από τις ευρωεκλογές ένα σκάνδαλο πλήττει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφού ορισμένοι από τους πιο κοντινούς του συνεργάτες κατηγορούνται για υπερβολικά στενές σχέσεις με νεοναζί και το δεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα

με την ιστοσελίδα της Deutsche Welle, το Spiegel υπενθυμίζει συνοπτικά το χρονικό της συνομιλίας του παραιτηθέντος Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σημειώνοντας: «Όμως και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού διατηρούν στενές επαφές με τους δεξιούς».

Όπως αναφέρεται, «μερικοί συνεργάζονται με ακροδεξιούς και εθνικιστές στο διαβόητο ‘Δίκτυο 21’. Άλλους τους κυνηγά το πολιτικό τους παρελθόν: ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήταν μέχρι το 2012 βουλευτής του δεξιού εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ και φέρεται να έχει εκδώσει παλιότερα εθνικιστικά και αντισημιτικά κείμενα. Τα ποσοστά της ΝΔ πέφτουν: σε δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές βρίσκεται πίσω από την αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα